bezár
 

art&design

2015. 08. 28.
Első világháborús képeslapok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Első világháborús képeslapokból és levelezőlapokból nyílt kiállítás pénteken Szombathelyen a Savaria Történelmi Karneválon, a tárlatot Hende Csaba honvédelmi miniszter ajánlotta az érdeklődők figyelmébe.

A kiállítás is kapcsolódik ahhoz a megemlékezéssorozathoz, amellyel az első világháború centenáriumára emlékszünk, arra a világégésre, amely 660 ezer magyar halálos áldozatot és több százezer sebesültet követelt, és amelyben valószínűleg nincs olyan magyar család, amely a nagyszülők, vagy a dédszülők révén ne lenne érintett - hangoztatta a miniszter.
    

prae.hu

A képeslap a múlt része, alig-alig használjuk ma már, pedig nagyon sok mindent elmondanak arról a történelmi korról, amikor megírták és feladták őket - mondta.
    

A tárcavezető hozzátette: ma már inkább szelfiket készítünk magunkról, digitálisan belefényképezzük magunkat abba a környezetbe, ahol járunk, és ezeket továbbítjuk üzenetként az interneten.
    

Szerencsére vannak még olyan gyűjtők, akik a régmúlt képeslapjait szeretik és gondozzák, mint például az a két nagyszerű nagyatádi gyűjtő, Sasvári Tiborné és Steiner Józsefné, akiknek köszönet azért, hogy gyűjteményük egy részét a kiállítók rendelkezésére bocsájtották - fogalmazott a honvédelmi miniszter
    

A tárlat október 31-ig tekinthető megtekinthető Szombathelyen az Aréna út 8. szám az állandó katonatörténeti kiállítás részeként.    
    

Hende Csaba pénteken délelőtt a Savaria Történelmi Karneválon a Történelmi Témaparkban megtekintette a katonai hagyományőrzők seregszemléjét, valamint az Aréna út 8-ban megnyitotta a Magyar Honvédség hivatalos toborzópontját, amelyen a karnevál ideje alatt tájékoztatást adnak a katonai élethivatás iránt érdeklődőknek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés