bezár
 

építészet

2015. 08. 24.
Építőművészeti alkotótábor Nagy László születésének 90. évfordulóján
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Nagy László születésének 90. évfordulója alkalmából építőművészeti alkotótábort szerveznek Iszkázon, ahol tizenöt építészmérnök hallgató egy fedett tűzrakót épít saját tervei alapján a Nagy László Emlékház kertjében.

A Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány, a Magyar Művészeti Akadémia Építőművészeti Tagozatának és Iszkáz község önkormányzatának támogatásával augusztus 28-tól szeptember 6-ig zajló közösségi építés során a résztvevők Csernyus Lőrinc építész irányítása mellett alkothatnak és tanulhatnak egyaránt - közölte a Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány az MTI-vel.
    

prae.hu

Az idei Nagy László Emléknapon az alapítvány meghirdette egy közösségi rendezvényépület, a Pegazus-pajta építését, a szülőház telkén, a régi, lebontott pajta helyén. Ennek a felépítését előzi meg az idei alkotótábor. A szervezők ezzel a közösségi programmal kívánják hangsúlyozni, hogy a vidéki kisközösségek és a civil szféra milyen komoly erőfeszítéseket tesz a kulturális örökség ápolásáért.
    

A Nagy László Szellemi Öröksége Alapítvány nem csupán azt a célt tűzi ki, hogy felhívja a figyelmet Nagy László, Szécsi Margit és Ágh István életművére, de azt is, hogy az általuk felmutatott értékek tovább éljenek.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Merényi Dáviddal
Egy látogatásra érdemes új célpont
építészet

junya ishigami + associates építésziroda, Tokió, Japán

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés