bezár
 

film

2015. 08. 23.
Almási Tamás: a sejtetés gyakran többet ér, mint a konkrétum
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A sejtetés gyakran többet ér a filmvásznon, mint a konkrétumok - mondta Almási Tamás filmrendező vasárnap az M1 aktuális csatorna esti hírműsorában.

A rendező, akinek a Tititá című alkotása a nemzetközi zsűri különdíját kapta a szarajevói filmfesztiválon azt mondta: olyan témáról forgattak és olyan "főszereplőt" kerestek, amely a nézőket érdekelheti, akiért lehet izgulni.  

prae.hu

A film Anti, a 18 éves, fanatikus gitáros történetén keresztül vizsgál olyan kérdéseket, mint hogy mi kell ahhoz, hogy megvalósíthassuk álmainkat, élni tudjunk a lehetőségeinkkel és hogy mi is tesz valakit jó zenésszé. Anti egy borsodi romatelepen él, nem ismeri a kottát, nem szokott hozzá a rendszeres gyakorláshoz, így amikor felvételt nyer a Snétberger Zenei Tehetség Központba, hamar rájön, hogy csoda helyett élete egyik legnagyobb kihívása vár rá - hangzott el a műsorban.

A rendező szerint Anti azóta leérettségizett és hamarosan felvételizik egy budapesti zenei konzervatóriumba.

A szarajevói fesztiválon Nemes Jeles László Saul fia című alkotását is díjazták, a játékfilmes zsűri különdíját nyerte el.

A filmfesztiválon idén 57 ország 259 filmes alkotását mutatták be - köztük három magyart - mintegy 100 ezer néző előtt, a játékfilmek versenyében 10 produkció indult.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés