bezár
 

art&design

2015. 08. 14.
A Káli medence rejtett kincsei gazdára találtak
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Sikeresen zajlott le a salföldi Pajta Galériában megrendezett jótékonysági művészeti árverés. Salföld ismét közelebb került a faluház felújítási munkálatainak megkezdéséhez.

A Káli medencébe és annak környékére költözött, vagy az ott rendszeresen nyaraló művészek ajánlották fel alkotásaikat az árverésre, melyre a Török László fotográfus és felesége, Török Éva vezette Pajta Galériában került sor augusztus 8-án.

prae.hu

Az első ízben megrendezett aukció sikeresen zárult. Körülbelül 30-35 résztvevő jelent meg, az elárverezett 65 műtárgyból – köztük szobrok, fotográfiák, festmények, kisplasztikák, könyvek – 45 elkelt. A művészek felajánlásai mellett Sándor György humoralista szintén hozzájárult a salföldi faluház felújításához.

Az árverésen számos művész munkái kerültek kalapács alá. Többek között a Kossuth díjas Somogyi Győző festőművész, a World Press Photo díjas Török László fotográfus, Raffay Dávid szobrászművész, Kovács István író, műfordító, a Sinar díjas Mészáros László fotográfus, Charles Whitehouse nyomdász alkotásai gazdagították az árverés kínálatát.

Salföldi árverés

Mészáros László: Tündérmese

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
A teremtett „képzelet” határtalansága
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés