bezár
 

art&design

2015. 08. 12.
250 mű a Vásárhelyi Őszi Tárlaton
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Kétszázötvenkét alkotás látható majd október elejétől a 62. Vásárhelyi Őszi Tárlaton az Alföldi Galériában – tájékoztatta a Tornyai-múzeum sajtóreferense szerdán az MTI-t.

Elek András közölte, hogy a legnagyobb hagyományokkal rendelkező kortárs, hazai tárlaton 163 művész alkotásai jelennek meg: 135 festmény, 50 grafika, 63 plasztika, valamint 4 egyéb, műfajilag be nem sorolható mű kerül kiállításra.
    

prae.hu

Az idei évben csaknem hatszáz mű közül válogatott a kiállítás zsűrije: 277 alkotó 356 festményt, 114 grafikát, 108 plasztikai alkotást és tíz egyéb művet adott be. A tárlat népszerűségét jelzi a pályamunkák nagy száma, aminek köszönhetően évről-évre komoly feladat hárul a zsűrire. A nyolctagú döntéshozó testület tagjai egyenként szavaztak minden alkotásról: a zsűrizés első napján a felkért művészek alkotásait, másnap a szabadon beadók műveit tekintették át, a harmadik napon határoztak a díjakról és munkajutalmakról, a döntés azonban csak a kiállítás megnyitóján lesz nyilvános. A több mint egy tucatnyi elismerés között átadják a tárlat fődíját, a Tornyai-plakettet, a fiatal festők nívódíját és a Magyar Művészeti Akadémiával közösen alapított Rudnay-ösztöndíjat is.
    

A szervezők szerint a Vásárhelyi Őszi Tárlat a maga nemében egyedülálló képzőművészeti seregszemle Európában, ugyanis nincs még egy olyan kiállítás, amelyet hat évtizede minden esztendőben megrendeznek. Az első ízben 1954-ben megszervezett kiállítás mára Magyarország legjelentősebb kortárs képzőművészeti seregszemléjévé vált.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés