bezár
 

art&design

2015. 08. 11.
Kerülj képbe Te is! – Megjelent az artlocator ingyenes kortárs képzőművészeti útmutatója
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az artlocator egy ingyenesen letölthető mobil alkalmazás, amely a Budapesten zajló kortárs képzőművészeti eseményekről, kiállításokról és más programokról tájékoztat könnyen áttekinthető és egyszerűen böngészhető formában. Az artlocator és csapata most kilép a virtuális térből, s augusztus 10-én egy olyan, ingyenes AR (kiterjesztett valóság) tartalommal is kiegészített térképes útmutatóval jelentkezik, amely egyfajta sorvezetőként segíti az eligazodást a kortárs vizuális kultúra útvesztőjében. 

A kortárs művészeti iránytű éppen erre kínál megoldást, hiszen olykor csupán egy szempillantás alatt jelennek meg, majd alakulnak át új irányzatok, szemléletek, iskolák és technikák. Nem csoda, ha sokszor tanácstalannak érezzük magunkat egy-egy kiállítás láttán, vagy megnyitóbeszéd hallatán. Az igényes kivitelű ingyenes összeállítás megismertet a leggyakrabban használt fogalmakkal, irányzatokkal, bemutatja azok legfontosabb nemzetközi és hazai képviselőit. Elkalauzol a legfontosabb fővárosi galériákba, s praktikus segítséget nyújt abban is, hogy hogyan érdemes kortárs tárlatokat látogatni, mire érdemes figyelni. A térképes útmutató különlegességét egy ingyenes alkalmazás segítségével megjeleníthető, Android és iOS mobilplatformokon használható AR tartalom jelenti, amely nem csupán plusz információkat tartalmaz, hanem friss és különleges befogadói élményt is kínál. A kiadványhoz egy informatív microsite is kapcsolódik, ahol az útmutató terjesztési pontjai is megtalálhatóak, sőt a kiterjesztett valóság fogalmával és használatával is megismerkedhetnek az olvasók.

prae.hu

artlocator

Az artlocator a Design Hét Budapest ideje alatt mutatja majd be azonos című magazinját, amelynek tartalmi gerincét a kortárs vizuális kultúra adja, de a divat, a dizájn, a tárgykultúra, a zene és a gasztronómia is megjelenik, mindez az adott területek szakértőinek bevonásával, közreműködésével. A csapat célja az ismeretterjesztés és a kultúraközvetítés, missziója, hogy ezt a zártnak és elszigeteltnek tűnő területet, művészeti szcénát 21. századi eszközök segítségével mutassa be a szakma és a nagyközönség számára. Az artlocator magazin a tervek szerint félévente tematikus tartalommal jelenik meg, AR tartalommal kiegészítve. A logóval jelzett oldalakat az olvasó az applikáció segítsévével egy okostelefon vagy táblagép kamerájával beolvassa, majd a kijelzőn a nyomtatott kiadványhoz kapcsolódó, folyamatosan frissített online AR tartalom jelenik meg. 

További információk az artlocatorapp oldalon.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés