bezár
 

film

2009. 01. 29.
Angelina Jolie nélkül folytatódik a Tomb Raider
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lara Croft, az akcióhős régész kalandjai hamarosan folytatódnak a mozivásznon - ám ezúttal már Angelina Jolie nélkül.

prae.hu

A Tomb Raider című videojáték 1996-ban került a piacra. A londoni Eidos cég játéka hatalmas sikert aratott. A női akcióhős bevezetése jövedelmező vállalkozásnak bizonyult: Lara Croft, a régész akciósztár első kalandját egy sor újabb föld körüli misszió követte.
    
A Paramount két, jókora bevételt hozó filmet is forgatott a játékokból Angelina Jolie főszereplésével, ám a jogok azóta visszaszálltak az Eidosra, amelyben közben csaknem 20 százalékos részesedést szerzett a Warner Bros. filmstúdió. A tavaly decemberi üzlet nyélbeütésének egyik feltétele volt, hogy a hollywoodi stúdió megkapja a filmjogokat - számolt be róla a Hollywood Reporter szerdai cikke.
    
Az új felállás szerint az Eidos részéről Dan Lin producer dolgozik az új Tomb Raider-filmen, a Warnertől viszont Matt Reilly felügyeli a projektet.
    
A tervbe vett harmadik Lara Croft-kaland nem akar a korábbi epizódok nyomába lépni. Bár Jolie közreműködésével a 2001-ben  bemutatott Lara Croft: Tomb Raider című mozi 275 millió dollárt, a 2003-as folytatás (Lara Croft: Tomb Raider 2. - Az élet bölcsője) pedig 157 millió dollárt keresett világszerte, Linék a fő karaktereket és a küldetést is meg akarják változtatni, hogy ne mutasson túl sok hasonlóságot az előző részekkel.
    
Az még nem derült ki, hogy ki lép Jolie örökébe, de feltehetően először a forgatókönyvíró és a rendező neve kerül nyilvánosságra.
    
A bejelentés vegyes fogadtatást kapott a cikk online fórumán: egyesek szerint a játékhoz képest semmitmondó volt a két film, ők szívesen lemondanának Jolie-ról, mások viszont azt írták, hogy nem tudnák nélküle elképzelni a Tomb Ridert.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Dev Patel: A Majomember

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés