bezár
 

irodalom

2015. 08. 07.
Gyorsan fogynak a férőhelyek a szigligeti JAK-táborba
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 16-áig még jelentős kedvezménnyel lehet jelentkezni a József Attila Kör idei írótáborába, melyet a hagyományokhoz híven ismét Szigligeten rendeznek meg augusztus 25. és 29. között. A férőhelyek több mint fele már betelt, érdemes minél előbb leadni a jelentkezést annak, aki részt szeretne venni a JAK-táborban.  

Augusztus 25-én, kedden 14 órakor nyitja meg kapuit a 27. JAK-tábor Szigligeten, az Esterházy-kastélyban. Mint minden évben, idén is változatos, nemzetközi irodalmi, képzőművészeti és zenei programmal várják a látogatókat. Az első napon a megnyitót követően Herczegfalvi Zsanett és Bégányi Dániel által megzenésített versek hangzanak el, este pedig bemutatkozik a Hévíz folyóirat és antológia Szálinger Balázzsal, Cserna-Szabó Andrással és vendégeikkel. A második napon Fenyvesi Ottó és Domonkos István legutóbbi köteteit ismerhetik meg Brenner János, kabai lóránt, Vladimir Kopicl és Orcsik Roland közreműködésével. Domonkos István verseiből Valcz Péter ad elő, a bemutató a Médeia fiai koncertje követi. A szokásokhoz híven bemutatkoznak az új JAK-füzetes szerzők is: Toroczkay András, Ijjas Tamás, Fekete Richárd, Urbán Ákos, valamint külön alkalommal szó lesz Bartók Imre a JAK Melting Books elnevezésű sorozatában megjelent Goebbels című drámájáról.

prae.hu

Szakmai beszélgetést hallhatnak a tábor résztvevői az Amnesty International Magyarország kampánya során megjelent Tíz igaz történet című könyvről Kiss Tibor Noé, Karafiáth Orsolya, valamint az AIM igazgatója, Jeney Orsolya részvételével. Futball, irodalom és identitás témakörében Gazdag József, Németh Gábor és Mán-Várhegyi Réka beszélgetnek majd. Az idén megjelent, érzékeny társadalmi kérdéseket és konfliktusokat feszegető új könyveik kapcsán izgalmas beszélgetés várható Kiss Noémi és Szvoren Edina közös estjén. Az Akademie Schloss Solitude és a JAK közös csereprogramjának tizedik évfordulója kapcsán Manuel Ferrari és Andreas Bolm az akadémiáról készített Chronicles of Solitude című filmjét vetítik, melyet Gerevich András, Jelena Anđelovski és Nagy Ildikó Noémi felolvasása követ.

A megszokott írószemináriumok mellett – a prózaszemináriumot idén Darvasi László, a lírát G. István László vezeti, Tompa Andrea pedig a kortárs színházról tart foglalkozásokat – ezúttal osztrák résztvevőkkel rendezik meg a Re:verse nemzetközi irodalmi fordítószemináriumot. Vendég lesz Isabella Breier, Julia Lajta-Novak és Maria Seisenbacher. Továbbá új szereplőkkel folytatódnak a tavalyi JAK-táborban indult V4 projekt workshopjai.

A táborban audiovizuális performanszt is láthatnak az érdeklődők Magolcsay Nagy Gábortól és Lányi Zoltántól, valamint a Symposion legújabb Hybrid Realm című számának anyagából a Ж zenei formációval kiegészülve. A záróbulin pedig ezúttal írók keverik majd a zenét.

JAK-tábor

Részvételi díjak és határidők, 27. JAK-tábor (2015. augusztus 25–29.):

 

08. 03–16., 2. elővételi szakasz: 

JAK-tag: 4 500 HUF/21 000 HUF

Nem tag: 5 000 HUF/24 000 HUF

 

08.17–21., 3. elővételi szakasz:

JAK-tag: 5000 HUF/24 000 HUFF

Nem tag: 5500 HUF/27 000 HUF

 

Helyszínen: 

Egységesen: 6 000 HUF/30 000 HUF

 

A jelentkezés csak a részvételi díj készpénzes vagy átutalásos megfizetésével érvényes.

 

A jelentkezés módja:

A táborba és a szemináriumokra jelentkezni e-mailben vagy személyesen a JAK-irodában az elérhetőségek megadásával, a jelentkezési lap kitöltésével, majd a részvételi díj befizetésével lehet.

E-mail: jak@jozsefattilakor.hu

Cím: 1088, Budapest, Múzeum u. 7.

A JAK bankszámlaszáma: OTP Bank 11706016 – 20464170

Banki átutalás esetén kérik, hogy a közleményrovatban szerepeljen a befizető lakcíme és az, hogy „részvételi díj”!

Részletek a JAK honlapján: http://jozsefattilakor.hu/jak-tabor-2015/.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
irodalom

Hegymegi Flóra és Horváth Florencia beszélgetése a Kötetlenül sorozat keretében
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés