bezár
 

irodalom

2015. 08. 05.
Slam poetry bajnokság a Délvidéken
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Magyarországról és a Vajdaságból is várnak résztvevőket az első regionális slam poetry bajnokságra, amelyet az augusztus 21-22-én megrendezendő második Malomfesztivál keretében szerveznek az észak-bácskai Oromon.

A MalomSlam elnevezésű megmérettetés öttagú zsűrijében benne lesz Závada Péter és Süveg Márk Saiid is, az Akkezdet Phiai formáció két tagja - tájékoztatták az MTI-t a szervezők szerdán.
    

prae.hu

A slam poetry előadó-költészeti műfaj 2006 óta van jelen Magyarországon, és a Vajdaságban is egyre népszerűbbé válik. Magyarországon egyéniben először 2012-ben rendeztek országos bajnokságot, amelyet éppen Saiid nyert meg, aki később az antwerpeni slam poetry Európa-bajnokságon az 5. helyen végzett.
    

A kétnapos Malomfesztiválon magyarországi, szerbiai és horvátországi együttesek lépnek fel. A zenei palettán helyet kap a dzsessz, a funky, a blues, a rock és a hip-hop.
    

Emellett fotós és pszichodráma workshopot, vegán főzőtanfolyamot és műveltségi vetélkedőt is szerveznek. A vendégek a Mediawave Fesztiválon vetített filmeket és színházi előadást is nézhetnek, illetve minden este más-más fényfestészeti alkotást tekinthetnek meg a fesztiválnak nevet adó malom falán.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Szvoren Edina Kérődző Kronosz című könyvét

Más művészeti ágakról

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés