bezár
 

zene

2009. 01. 30.
Gael García Bernal énekesként is sztár lett
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Már több mint félmillióan nézték meg Gael García Bernalnak a Youtube-ról letölthető Rudo y Cursi című videoklipjét, ami azt mutatja, a mexikói színész énekesként is kezd sztárrá válni, méghozzá egy rodeós zenére hasonló műfajban.

prae.hu

A Mexikóban decemberben bemutatott, azonos című játékfilm két testvér versengéséről szól, akik a vidéki környezetből élvonalbeli labdarúgócsapatba kerülnek, és ki vannak téve a pénz csábításának. Az egyik fiú, Tato - őt játssza García Bernal - a zenei életben szeretne érvényesülni, és a focisikeren keresztül közelebb jut ahhoz, hogy énekelhessen. 
    

A videoklipben elénekli az Azt akarom, hogy szeress című dalt, amely az amerikai Cheap Trick együttes I Want You to Want Me című dalának változata. A "música grupera" - melyet leginkább rodeós zenének lehetne fordítani - stílusában adja elő a dalt, közben harmonikán kíséri saját magát és két, lengén öltözött szép lány táncol mellette a tarka mezőn. 
    
A múlt héten a film készítői kérték a Youtube-ot, hogy vegyék le a videót, mivel azt egy felhasználó illegálisan töltötte fel az oldalra.
    
Mexikóban ez az egyik legnézettebb film, betétdala pedig a slágerlisták élén tanyázik.
    
Nyolc év után játszik együtt újra García Bernal és honfitársa, Diego Luna; ők ketten az Anyádat is! (2001) című filmben arattak sikert. 
    
Az alkotást vetítették az amerikai Sundance Filmfesztiválon. Argentínában már bemutatták, a következő hónapokban kezdik vetíteni más latin-amerikai országokban és az Egyesült Államokban is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Händel: Alcina. Marc Minkowski felvétele

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés