bezár
 

zene

2015. 07. 31.
Parti-Túra fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Három, műfajában és stílusában különböző, zenei ínyencségnek ígérkező szabadtéri hangversenyt rendeznek idén augusztusban a Parti-Túra Szolnoki Szimfonikus Nyár 2015 elnevezésű fesztiválon.

A koncertek közös pontja az Izaki Maszahiro-dirigálta Szolnoki Szimfonikus Zenekar, amely mindhárom alkalommal egyik főszereplője lesz a hangversenyeknek – mondta el a programsorozatot beharangozó pénteki sajtótájékoztatón Kádár Edit, a zenekar pr- és kommunikációs munkatársa.
    

prae.hu

A Tiszai Hajósok terére tervezett koncerteken az elmúlt évekhez hasonlóan alkalmanként 2-3 ezer látogatóra számítanak – tette hozzá.
    

A program részleteiről szólva Patkós Imre ügyvezető-szakmai igazgató elmondta: a sorozat augusztus 8-án Giuseppe Verdi Requiemjével indul. A mű a Nemzeti Énekkar, a Budapesti Ifjúsági Kórus, a Honvéd Férfikar és a Szolnoki Bartók Béla Kamarakórus közös, 200 fős vegyeskara, az ez alkalomra 80 fősre bővülő szimfonikusok, valamint Georgina von Bonza (szoprán), Németh Judit (mezzoszoprán), Kiss Tivadar (tenor) és Jekl László (basszus) tolmácsolásában csendül fel.
    

Rossz idő esetén a koncertet ugyanebben az időpontban a Tiszaligeti Sportcsarnokban tartják - jelezte Patkós Imre.
    

Bár a Parti-Túra klasszikus zenei fesztivál, a következő, augusztus 16-i előadás a könnyűzene szerelmeseit is megszólítja. Republic-Klasszikusok címmel ugyanis a népszerű rockegyüttes lép színpadra a Szolnoki Szimfonikus Zenekarral közös produkcióban. A műsoron szerepelni fognak nagyzenekari hangzásra átdolgozott Republic-slágerek és olyan komolyzenei darabok is, amelyeket az együttes saját stílusához adaptálva hallhatnak majd az érdeklődők.
    

A sorozat utolsó darabja a hagyományos, sorrendben immár 20. Regionális Katonazenekari fesztivál lesz augusztus 28-án – mondta Patkós Imre, kiemelve, hogy az est műsorát a Magyar Nemzeti Táncegyüttes fellépése is színesíti.
    

Hozzáfűzte, hogy az amfiteátrumszerűen kialakított nézőtér középpontjában elhelyezkedő színpadon az előadások egy részében 125 tagú nagyzenekart alkotnak majd a katonazenekarok a szolnoki szimfonikusokkal.
    

Ignácz Ervin, szolnoki zenekar ügyvezető igazgatója kiemelte, hogy a fesztivál nyitókoncertje egyben a jubileumi évad nyitóhangversenye is lesz, hiszen a Szolnoki Szimfonikus Zenekar idén ünnepli újjáalakulásának 50. évfordulóját.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
A 180-as Csoport című kötet bemutatója

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés