bezár
 

irodalom

2015. 07. 28.
Elkezdődött a Balassi Intézet nyári egyeteme
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A világ 25 országból érkezett magyar szakos diákok négy héten át vesznek részt a Balassi Intézet nyári egyetemén, amelyen érdekes nyelvi, irodalmi, történelmi, néprajzi feladatokon és országjáró túrákon keresztül ismerhetik meg a magyar kultúrát.

A Balassi Intézet budapesti épületében zajló képzésre a külföldi egyetemek magyar szakos vagy Közép-Európa iránt érdeklődő egyetemi hallgatói jutottak be ösztöndíjjal. A hallgatók között ötödik éve vannak jelen azok a tengerentúli magyar származású diákok is, akiknek külön ösztöndíjat biztosít az intézmény, hogy szüleik, nagyszüleik nyelvét tökéletesíthessék, identitásukat erősíthessék - közölte az intézet az MTI-vel.
    

prae.hu

Az intézetben zajló oktatáson felül a Balatonhoz és Szentendrére tervezett kirándulásokon Magyarország tájaival is megismerkedhetnek a hallgatók a fürdéssel, borkóstolóval, néprajzi foglalkozásokkal színesített látogatásokon.
    

A kezdők és középhaladók mellett a legmagasabb nyelvi szinten lévők is megtalálják a nekik legmegfelelőbb csoportot a tapasztalt tanárok vezetésével, a délutáni programokon pedig az Eötvös Loránd Tudományegyetem és a Károli Gáspár Református Egyetem gyakorlaton lévő magyar mint idegen nyelv szakos hallgatói is segítik a nyári egyetem diákjait.
    

A foglalkozásokon elmerülhetnek a diákok a magyar kultúra különböző rétegeinek tanulmányozásában, kihasználva a főváros kínálta lehetőségeket is, amelyből nem marad ki többek közt a Magyar Nemzeti Galéria, az operaház és a Parlament meglátogatása, a romkocsmák világának felfedezése, az esti margitszigeti séta vagy a városligeti csónakázás sem.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója
Kovács Dominik és Kovács Viktor Lesz majd minden című regényéről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés