bezár
 

film

2015. 07. 26.
Pótfelvételi nyíltnap a BKF Művészeti Képzésein
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Augusztus 5-én, egy nap erejéig megnyílnak a műhelyek a Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Rózsa és Rottenbiller utcai campusán, és az érdeklődők bekukkanthatnak Magyarország legnagyobb művészeti felsőoktatási intézményének képzéseibe. Azoknak, akik nem jutottak be a normál felvételi eljárás során a megcélzott szakra, vagy most határozták el, hogy továbbtanulnak, a pótfelvételi egy újabb esély, hogy elkezdhessék felsőfokú tanulmányaikat. A jelentkezés határideje augusztus közepe.

A BKF Művészeti képzései egyedülállóan széles palettát kínálnak a felvételizőknek: a két művészeti intézetben – Alkalmazott Művészeti Intézet és Médiaművészeti Intézet – 12 alapszak és 8 mesterszakvárja a hallgatókat. Idén a most először induló Animáció mesterszak és két szakirányú továbbképzés is bemutatkozik a nyílt nap keretében: megismerhetik a Belsőépítész tervezőművész és a Divat- és luxusmárka-menedzsment szakokat.

prae.hu

A valódi mester-tanítvány kapcsolatra és team munkára épülő, gyakorlatorientált oktatási struktúra alapját a neves hazai és nemzetközi szakemberekből álló oktatói gárda, valamint a legmodernebb technológiákkal, szoftverháttérrel, magas technikai felszereltséggel működő műhelyek, műtermek adják.

Az augusztus 5-i nyíltnap keretében az általános pótfelvételi tájékoztatáson túl Túry György dékán és Baráth Hajnal művészeti rektorhelyettes mutatja be a képzéseket, kitérve az elmúlt év hallgatói sikereire is: többek között a BKF szervezésében megvalósuló Országos Művészeti Diákköri Konferencián elért eredményekre, Puskás Marcell Pro Arte aranyérmére, az Animáció szakosok és a filmes terület hallgatóinak fesztiválsikereire, vagy Simon Balázs animációs klipjére, amely nagy sikert aratott a nemzetközi porondon.

BKF

A BKF nyíltnapon a szakok oktatói és hallgatói a Rózsa és Rottenbiller utcai műhelyekben mutatják be a főiskolán zajló izgalmas munkát. Itt nemcsak a képzésekről kapnak részletes és szubjektív tájékoztatást az érdeklődők, hanem a főiskola hangulatába is belekóstolhatnak. A hallgatók prezentációiból kirajzolódik, hogy milyen az élet a BKF-en: milyenek a tanárok, a műhelyek, az eszközkészlet, a technika, a felszereltség, és hogy mivel is foglalkoznak az egyes szakokon.

Ebben az évben is lehetőséget biztosítanak a pótfelvételi nyíltnapon arra, hogy az érdeklődők bemutathassák portfóliójukat a tanároknak, akik személyes segítségetnyújtanak a szakválasztással kapcsolatban, hogy mindenki megtalálhassa a hozzálegközelebb álló művészeti területet és képzési formát.

Időpont: 2015. augusztus 5., szerda, 16.00

Helyszín: BKF Rózsa utcai Campus, 1077 Budapest, Rózsa utca 4-6.

BKF

Képzési területek

Alapszakok (hat féléves képzés):

• Animáció

• Design- és művészetelmélet

• Elektronikus ábrázolás

• Fotográfia

- alkotói fotográfus specializáció

- fotóriporter specializáció

- divatfotó specializáció

• Kameraman

• Képi ábrázolás

• Kézműves

- textilművesség specializáció

- kerámia specializáció

- öltözék és kiegészítő specializáció (divattervezés)

• Környezetkultúra

- Környezetprezentáció / enteriőr és környezettervezés specializáció

• Média design

• Mozgóképkultúra és médiaismeret alapszak

- mozgóképkészítő specializáció

• Televíziós műsorkészítő

• Tervezőgrafika alapszak

 

Mesterszakok (négy féléves képzés):

• Animáció (ÚJ!)

• Belsőépítész környezettervező művész

• Design- és művészetmenedzsment

• Divat- és textiltervezés

- divattervezés specializáció

- textiltervezés specializáció

• Filmoperatőr művész

• Formatervező művész

• Mozgóképművész

- animációs mozgóképtervező specializáció

- író, - dramaturg specializáció

- kreatív producer specializáció

- vágó specializáció

- műsorkészítő specializáció

• Tervezőgrafika alapszak

 

Szakirányú továbbképzések:

• Belsőépítész tervezőművész

• Digitális szobrászat

• Divat- és luxusmárka-menedzsment

 

European Film School (EFS):

A BKF-en alapított nemzetközi filmes iskola neves szakember gárdája egyedülálló oktatási programot nyújt, ahol megtanulhatják a hallgatók mindazt, amit a filmkészítésről tudni kell.

BKF

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskoláról

A Budapesti Kommunikációs és Üzleti Főiskola Magyarország legnagyobb művészeti képzési portfolióval rendelkező felsőoktatási intézménye. A BKF-en 2 karon, 4 fő képzési területen (kommunikáció, üzlet, turizmus, művészet) folyik képzés. A folyamatosan bővülő magyar és angol nyelvű képzési kínálatban jelenleg 31 alapszak, 15 mesterszak, 27 szakirányú továbbképzés, és 13 felsőoktatási szakképzés közül válogathatnak a főiskola iránt érdeklődők. A BKF-nek jelenleg több mint 7000 hallgatója van, akik 2011-től már nemcsak a fővárosban, hanem Hódmezővásárhelyen, a főiskola Regionális Tudásközpontjában is folytathatják tanulmányaikat. Az intézmény 2001 óta meghatározó és folyamatosan növekvő szereplője a hazai felsőoktatásnak. Képességfejlesztő tréningrendszere egyedülálló itthon. Tevékenysége elismeréseként 2011-ben és 2012-ben is elnyerte a Superbrands védjegyet. A BKF jelenleg 91 külföldi intézménnyel tart fent partneri kapcsolatot 27 országban. A 2009-ben indult művészeti képzéseken jelenleg 12 alap- és 8 mesterszak közül választhatnak a leendő hallgatók. A Művészeti képzések partnere többek között a Walt Disney Company, az Europa Design Hungary Zrt., Nanushka, az Origo Film Studio, a Lengyel Intézet, az Iparművészeti Múzeum, az MTVA.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés