bezár
 

film

2015. 07. 26.
Új magyar film a halálközeli élményről
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Lezajlott Almási Réka (Team Building) rendező legújabb tévéfilmje, a Tranzitidő forgatása a Pilisi Parkerdőben. A dráma és a misztikus film határán egyensúlyozó csavaros történetben egy simlis vállalkozó küzd az életéért, lét és nemlét határmezsgyéjén. 

Július 14. és 24. között forgatták Szabó Illés író, drámaíró forgatókönyvéből Almási Réka új tévéfilmjét, a Tranzitidőt. A cselekmény szerint a dörzsölt magyar vállalkozó (Trill Zsolt) egy kellemes estét készül eltölteni fiatal szeretője (Kerekes Vica) társaságában, egy ízlésesen lepukkant erdei rönkházban. A légyott azonban kínosra fordul, amikor a nő bejelenti, hogy terhes. A veszekedésből szakítás majd kibékülés lesz, ám a férfi a dráma közben szívinfarktust kap. A mobiltelefonok nem működnek, a nő elrohan segítségért. A férfi időközben magához tér, de nem arra a valóságra ébred, amelyben rosszul lett…

prae.hu

Tranzitidő

Kerekes Vica és Trill Zsolt

A 2016-ban képernyőre kerülő filmet a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság Médiatanácsa az idén májusi döntés alapján 42 millió forinttal támogatja. A Tranzitidő producere Babos Tamás operatőr, aki televíziós produkciók miatt kezdett producerkedni 2005-ben. Legutóbbi munkái közül a Hőskeresők (rendezte: Miklauzic Bence) a Médiatanács Fehér György-díjának 2. helyezettje lett tévéfilm-kategóriában, míg A rajzoló (rendezte: Mattyasovszky-Zsolnay Bálint) a 3. díjat hozta el.

Tranzitidő

Dér Zsolt és a nyaraló

„Nekem a tévéfilm fontos ügy” – mondja Babos Tamás. „Ebben a műfajban nem kell óriási összegeket megmozgatni ahhoz, hogy minőségi filmeket hozzunk létre, de annál fontosabb a kreatív ötlet és az izgalmas karakterek. Ráadásul a tévén keresztül nagyon sok emberhez eljuthat a kiváló kortárs vagy klasszikus irodalom, így egy jó tévéfilm sokat javít a magyar alkotások megtépázott hírnevén. Biztos vagyok benne, hogy a Tranzitidőnek is ilyen hatása lesz.”

Tranzitidő

Almási Réka és Trill Zsolt

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
Jeanne Herry: Az arcuk mindig előttem lesz

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés