bezár
 

film

2015. 07. 26.
VI. Corvin moziéjszaka
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
VI. Corvin moziéjszaka Szeptember 5-én újra moziéjszaka lesz a Corvinban, sorban a hatodik! Bár a szervezők eredetileg évente egy ilyen eseménnyel számoltak, már tavaly is akkora sikere volt a tavaszi fordulónak, hogy amolyan nyárbúcsúztató gyanánt ráhúztak még egyet – s így lesz ez idén is.

Úgy tűnik, a siker mértéke már nem is a teltház elérése vagy el nem érése, hanem hogy hány héttel korábban fogy el az összes belépő. Nem csak ezért érdemes már időben megváltani a karszalagokat, hanem mert az elővételi szakaszban ezt ráadásul kedvezményesen tehetik meg a mozirajongók. Augusztus 6-án indul az értékesítés, a jegyek egészen 26-ig 3000 forintos egységáron vásárolhatók meg. Ezt követően – ha még marad – 3800 forintba kerül majd egy karszalag.

prae.hu

A legfontosabbak természetesen maguk a filmek! Látható lesz többek között az év egyik legnagyobb sikere, az animációs Minyonok, a legutóbbi Marvel-szuperhősfilm, A Hangya, Arnold Schwarzenegger visszatérése, a Terminator: Genisys, de Tom Cruise is akciózik a Mission Impossible – Titkos nemzetben. Aki a vígjátékokat favorizálja, a Minyonok mellett a mocskos szájú plüssmedve visszatérésén nevethet a Ted 2-ben, továbbá a beszívott titkos ügynökök is jó szórakozással kecsegtetnek az American Ultrában.

És hogy fokozzák az élményt, a szervezők nyereményjátékot hirdetnek az Instagramon! Ha még nem tettétek meg, kövessétek a Corvin mozi Instagram-oldalát, s készítsetek fotót a Moziéjszakán két film között, teremben, előtérben, sorban állás közben, a kihelyezett plakátokkal, popcornnal, a plafontükör alatt vagy egyszerűen csak magatokról! (De semmiképp nem a filmekről, ahogy pörögnek a képek a vásznon, ez természetesen tilos és nem is fogadják el nevezett pályamunkának!) Sőt akár még otthon a készülődés közben, vagy már hazafelé az első metrón. A lényeg, hogy a képet töltsétek fel az Instagramra és lássátok el a #CorvinMoziejszaka hashtaggel! A legjobb fotókat – mi mással – mozijegyekkel díjazzák.

A Corvin moziéjszakának már meglehetősen stabil tábora van, ám akik még nem találkoztak az eseménnyel, íme a lényeg, röviden: a moziban szombat kora estétől másnap hajnalig folyamatosan pörögnek a filmek, valamennyi teremben. Az egész programra egy karszalag jelenti a belépőt, amellyel a szünetekben tetszőlegesen jöhetnek-mehetnek a nézők az egyes termek, illetve filmek között, vagyis mindenki magának állíthatja össze a programot. Mindezekből adódik, hogy nincsenek helyre szóló jegyek, a moziszékek elfoglalása érkezési sorrendben történik. Nem titok, többször előfordul, hogy egy-egy népszerűbb filmre így nem is jut be mindenki, erre bizony fel kell készülni lélekben. Ám ekkor még mindig van idő átmenni egy másik filmre, hiszen összesen hat terem várja a látogatókat.

Corvin moziéjszaka

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Nuri Bilge Ceylan: Elszáradt füvekről
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Csáki László: Kék Pelikan
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés