bezár
 

art&design

2015. 07. 21.
Felvidékiek és Délvidékiek kiállítása Révkomáromban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Felvidéki és vajdasági magyar képzőművészek csoportos kiállítása nyílik pénteken Révkomáromban, a Limes Galériában. A tárlaton szereplő 26 szlovákiai és 28 szerbiai magyar művész alkotásait később Zentán, majd Szabadkán mutatják be - tájékoztatta a kiállítás művészeti menedzsere az MTI-t.

A délvidéki származású, Tatabányán élő Miglinczi Éva elmondta, hogy a Két határon túl című cserekiállítást a Magyar Alkotó Művészek Szlovákiai Egyesülete, valamint a Kernstok Károly Művészeti Alapítvány és a Vajdasági Magyar Művelődési Intézet szervezte.

prae.hu

A kiállítás-sorozatban felvonultatott műalkotások olyan kompozíciók, amelyek párbeszédre ösztönöznek, a határokon átnyúló nemzeti összetartozást erősítik. A felvidéki és vajdasági alkotók csoportos kiállítása a kisebbségben élők anyaországhoz való kötődéseiről, az egymásra utaltságról és az új művészeti kapcsolatok lehetőségéről is szól - tette hozzá Miglinczi Éva.

A Limes Galériában augusztus 23-ig látható a vajdasági művészek munkája, a hivatásos alkotók, 2-4 művel szerepelnek. A többségében fiatal képzőművészek mellett a térség ikonikus művészei is részt vesznek a tárlaton. A felvidéki művészek tárlata Zentán szeptember 16-ától tekinthető meg, majd október 19-től Szabadkán mutatják be a műtárgyakat.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

(Súlyosan elfogult vélemény)
art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés