bezár
 

zene

2015. 07. 17.
Fatemplom fesztivál a hétvégén Magyarföldön
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Péntektől három napon át koncertekkel, előadásokkal és színes programokkal ünneplik az adományokból, felajánlásokból emelt magyarföldi ökumenikus fatemplom felszentelésének ötödik évfordulóját Zala megyében.

A péntek estétől vasárnap délig tartó fatemplom fesztivál keretében szakrális előadásokat, irodalmi estet, ünnepi műsort tartanak, míg a szabadtéri színpadon zenei produkciók váltják egymást.

prae.hu

A programsorozat a Technikai Szünet koncertjével kezdődik az Őrségben, majd a Snétberger Quartet, valamint Tompos Kátya és Hrutka Róbert lép színpadra. A szabadtéri program zárásaként a Hot Jazz Band ad koncertet.

A templomban Lázár Balázs és Tallián Marianne Piros ruhában, szerelemben című műsorát nézheti meg a közönség, Rátóti Zoltán pedig Becze Gáborral Köztünk marad című legújabb lemezéből mutat be dalokat.

Szombaton a késő délutáni órákban az Apnoé világzenét játszik a nagyszínpadon, fellép Szalonna és Bandája, valamint a PASO együttes is, a Kaláka zenekar pedig többek között Szabó Lőrinc-, Arany János- és Kányádi Sándor-verseket énekel majd.

A fatemplomban Szirtes Edina Mókus és vonósnégyese, valamint Gryllus Samu lép fel, a napot pedig szakrális esemény zárja: Szolga csak egy van, az Isten címmel Fabiny Tamás püspök és Gryllus Dániel Weöres Sándor költő, műfordító, drámaíró emlékét és verseit idézi fel.
 

Vasárnap a Magyar Honvédség Légierő Zenekara várja a térzene kedvelőit, a fesztivál zárásaként pedig ökumenikus istentiszteletet tartanak.
    

A fatemplom öt évvel ezelőtt adományokból és sok önkéntes munkával épült fel Magyarföldön és felavatása óta minden esztendőben háromnapos ünnepséget rendeznek az Őrségben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika az Orfeo ed Euridice új felvételéről
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Renaud-Delage: Gru 4


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés