bezár
 

zene

2015. 07. 16.
Anaya és Do Dance
Veszprémi Utcazene Fesztivál- július 22., Művészetek Völgye- augusztus 2.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Anaya  és Do Dance A tavalyi sikerre való tekintettel idén is hazánkba látogat az Anaya együttes. Július 22-én 19:30-tól a veszprémi Utcazene Fesztivál Expresszó színpadán és augusztus 2-án 16:00-tól a Művészetek Völgyének Folk Udvarában adnak koncertet.

Anaya társulatAz Anaya társulat hangzásának alapja a több ezer éves múltra visszatekintő tradicionális népzenei dalokból, koreai népi operából, másnéven pansoriból, valamint sámándallamokból  merít, megteremtve ezzel  a világzene egy új műfaját. A tradicionális koreai énektechnika, a beatbox, azaz szájdobolás, a klasszikus zene és pop zenei elemek váltakoznak produkciójukban, egy új impresszív zenei műfajt teremtve ezzel.

A színpadon egyszerre szólaltatják meg a koreai tradicionális és európai hangszereket. Így zenéjük egyedi hangzásvilága a tradicionális koreai bambuszból készült furulya, másnéven a daegeum, janggo, szintetizátor, akusztikus gitár, basszusgitár és ütős hangszerek együttesében, valamint a három énekes hangjában rejlik. A 8 éve tevékenykedő együttes szakértelme és a csapattagok közötti fantasztikus összhang mindenkit magával ragad.

prae.hu

 

Do Dance

Koreai kreatív táncelőadás

 

Művészetek Völgye - Klastrom - Augusztus 2. 13:00

Művészetek Völgye - Folk udva r- Augusztus 2. 17:00

Do DanceA Do Dance táncegyüttes immár 4. alkalommal mutatja be legújabb kreatív táncrepertoárját Magyarországon! A minden évben megújuló programmal fellépő együttes augusztus 2.-án a Művészetek Völgyének Klastrom színpadán 13 órától és a Folk Udvarban 17 órától lesz tekinthető meg.

A művészeti határokat átlépő formáció 4 főből áll, előadásaikban ötvözik a kalligráfiát, a hagyományos koreai zenei műfajokat, a tánc és a videóművészet elemeit, melyekkel mély filozófiai gondolatokat közölnek. A Do Dance különlegessége, hogy gesztusaikkal, mozdulataikkal azon emóciókat is megjelenítik, melyeket az adott pillanatban éreznek. Professzionális mozgásuk pedig azt az illúziót keltik a nézőkben, mintha nem is egy színielőadást, hanem egy filmet néznének. Kosztümjeik önmagukban is művészi alkotások, melyeket maguk az együttes tagjai készítettek hagyományos koreai hanji papírból. 

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Borbély László zongoraművész és Zeneakadémista tanítványainak koncertje
Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés