bezár
 

zene

2015. 07. 15.
Idén ismét mérföldkőhöz érkezett az EFOTT
A 40. születésnap alkalmából minden eddigi élményt felülmúlnak a szervezők
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Idén ismét mérföldkőhöz érkezett az EFOTT Idén 40. alkalommal nyitotta meg kapuit az EFOTT. A hivatalos megnyitón a szakmai köszöntők sorában számos nosztalgikus anekdota hangzott el – hiszen a köztisztviselők is fesztiváloztak egykoron…

Sajtótájékoztató

Beszéddel köszöntötte az EFOTT közönségét többek között Hoffmann Rózsa, köznevelésért felelős államtitkár, Koszti András, Velence város polgármestere, Gulyás Tibor, a HÖOK elnöke, Dr. Fodor János, a házigazda egyetem rektora, Szendrő Péter, az Országos Tudományos Diákköri Tanács elnöke, és Maszlavér Gábor, az EFOTT igazgatója. A rendezvényen tiszteletét tette Beck Sándor, aki az első EFOTT-ot megszervezte, 40 évvel ezelőtt.

prae.hu

Sajtótájékoztató

Gulyás Tibor egy érdekes párhuzammal (az 1972-es Ifjúsági Park szabályzatával összehasonlítva) hívta fel a figyelmet arra, hogy egy fesztivál szervezésekor is mindig az aktuális trendeket, azaz a hallgatói érdekeket kell nézni. Külön méltatta azt a folyamatot, amely lehetővé tette, hogy az egykor 350 főt tömörítő fesztivál mára 100 ezres nagyságra nőtte ki magát.

Sajtótájékoztató

Szendrő Péter, az OTDT elnöke egy Hegel-idézettel fogalmazta meg legfontosabb gondolatait a szervezők és a résztvevők számára: „Boldog ember az, aki a tevékenységében a létét élvezi, így a siker nem marad el.

Sajtótájékoztató

A házigazda Óbudai Egyetem rektora, Dr. Fodor János külön üdvözölte, hogy intézményük nyerhette az EFOTT fesztivál pályázatát, hiszen, mint mondta az egyetem hallgatóinak lehetősége van arra, hogy a fesztiválozókkal is megismertessék az „OE életérzést”.

Sajtótájékoztató

Maszlavér Gábor, az EFOTT igazgatója a fesztivál komplex szervezési folyamatairól beszélt és a pódiumhoz hívta az első EFOTT főszervezőjét.

Sajtótájékoztató

Remélem, ha Beck Sándor a hét folyamán látja, hova vezettek az ő 40 évvel ezelőtti alapkövei, büszke lesz a hagyományra, a hallgatóságra és nem utolsósorban a szervezőkre is, akik az ő iránymutatását szem előtt tartva építettek fel egy olyan találkozót, amelyre érdemes ellátogatni minden évben.

Sajtótájékoztató

Az esemény egy gitár aláírásával zárult, amelyet a későbbiekben továbböröklődik majd vélhetően sok-sok EFOTT-főszervezőre. 

Sajtótájékoztató

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés