bezár
 

art&design

2015. 07. 10.
Mel Ramos kiállítása Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A pop-art irányzat talán leghíresebb élő alkotója, Mel Ramos alkotásaiból nyílt kiállítás pénteken a szegedi Reök-palotában.

Peter Bogner művészettörténész megnyitójában elmondta, Mel Ramos a ma élő legnagyobb pop-art művész, Roy Lichtensteinnel és Andy Warhollal említhető egy soron.

prae.hu

Az idén nyolcvanadik születésnapját ünneplő művész leginkább női aktokra specializálódott, e munkáiban egyesíti a realista és az absztrakt művészetet. Az 1960-as években a pop-art mozgalom alapítójaként vált népszerűvé. Leginkább olyan képeiről ismert, melyeken szuperhősök, buja női testek emelkednek ki kukoricaszárból, Chiquita banánból, csokoládé papírból vagy éppen martinis pohárban henyélnek – közölte a tárlat kurátora.

A képek legtöbbje tele van erotikus illúziókkal, de látható, hogy ezek a nők büszkék, okosak, és ismerik saját hatásukat. Sosem ők az áldozatok, hanem a látogatók, elsősorban a férfiak, akik őket nézik – fogalmazott Peter Bogner.

A tárlat ötvenévnyi alkotómunkát ölel fel, és a Kaliforniában élő alkotó művészetének minden aspektusát bemutatja. A kiállításon szereplő csaknem hatvan kép között épp úgy szerepelnek finom vonalvezetésű korai grafikák, mint harsányabb kifejezésmóddal készített művek a pop-art hőskorából. A szeptember közepéig látható tárlaton bemutatják több 2010 után készített szobrát és különleges világító installációját is – mondta a kurátor.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Mátrai Erik AIR című kiállításáról
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde
art&design

Nagyívű nemzetközi kiállítás nyílik a Deák17 Galériában

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés