bezár
 

film

2009. 01. 26.
Szemle a Filmkliken
A 40. Magyar Filmszemle bizonyos filmjei on-line megtekinthetőek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Szemle a Filmkliken A Filmklik.hu oldalon idén is lesz lehetőség „on-line” szemlézni, hiszen a hazai Video-on-Demand portál több tucat, a mustrán szereplő alkotást ingyen elérhetővé tesz az Interneten. Elsősorban dokumentum- és kisjátékfilmeket láthatunk, ha regisztrálunk a site-ra, de nagyjátékfilmek is szerepelnek a kínálatban.

Megnézhetjük többek között a dokumentumfilmes Papp Gábor Zsigmond új, Kémek a porfészekben című munkáját, Jeles Andrástól a Párhuzamos halálrajzokat, a Kis Vuk című animációs filmet, Király Tamás rendezésében Az Alef labirintusát, vagy épp Hajdú Eszter a mozikban már vetített felkavaró politikai dokumentumfilmjét A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció címmel. (Ez utóbbi a Szemlétől függetlenül is szerepel már a Filmklik kínálatában, de a fesztivál ideje alatt szintúgy ingyen látható majd, mint a többi résztvevő film.) 

A 2008-as hasonló rendezvény elsősorban a vidéki, tehát a Szemlére személyesen el nem jutó közönség számára volt hasznos, hiszen ki sem kellett mozdulniuk otthonról, hogy részesei lehessenek a fesztiválnak. A tavalyi Szemle ideje alatt az oldal fennállásának legsikeresebb periódusát könyvelhette el, szerte az országban több ezer nézőnek téve elérhetővé a fővárosi rendezvényt.

A Szemlére ráadásul már egy külalakban és funkcióiban is megújult oldal várja a filmrajongókat, hiszen egy interaktívabb, a felhasználók közreműködésére jobban számító, a „web-kettes” igényeket kielégítő portál kezdi meg a működését. A felhasználók, azon túl, hogy több száz filmből válogathatnak, ízlésüknek megfelelő „klikkekhez” is csatlakozhatnak, változatos kvízjátékokon tesztelhetik filmes tudásukat, és hamarosan saját blogot is nyithatnak az oldalon.

www.filmklik.hu

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- Forgács Nóra Kinga --


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés