bezár
 

zene

2015. 07. 03.
Újra Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Újra Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál 2015. július 2-augusztus 3. között rendezik meg a 24 éves Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivált. Az öt héten át tartó esemény hétfői és csütörtöki koncertjein fellép többek között Tompos Kátya, a Budapest Klezmer Band, a Szent István Szimfonikus Zenekar, a MÁV Szimfonikus Zenekar, Orosz Zoltán és Horváth Kornél, a Magyar Virtuózók Kamarazenekar, Szirtes Edina Mókus, a Mendelssohn Kamarazenekar és a 100 tagú cigányzenekar.

„Az idei 24. Vajdahunyadvári Nyári Zenei Fesztivál gerincét a korábban is sikert arató zenekarok és szólisták fellépése, a klasszikus zenét bemutató koncertek adják, emellett azonban több újdonsággal is szolgálunk” – közölte Bálint Gábor, a koncertsorozatot rendező Musica Hermina Alapítvány vezetője.

prae.hu

Az idei fesztivál különlegessége, hogy július 13-án első alkalommal mutatkozik be egy virtuóz duó, Orosz Zoltán harmonika- és Horváth Kornél ütőhangszeres művész. Kuriózumnak számít Szirtes Edina Mókus koncertje is, hiszen a hegedűművész július 20-i fellépésekor életművét összegzi egyedi hangzású zenekarával. Különleges zenei csemegének ígérkezik a Mendelssohn Kamarazenekar fellépése: július 23-i koncertjükön előbb Csajkovszkij Vonósszerenádját adják elő, majd a Swing a la Django zenekar vérbő latin melódiáinak szolgáltatnak zenei hátteret.

Vajdahunyad

Budapest Bár

A szerzői estek sorában július 6-án romantikus zenét (Dvorák és Brahms műveket) élvezhet a közönség a Szent István Zenekar előadásában, július 9-én a MÁV Szimfonikus Zenekar Csajkovszkij estet tart Jandó Jenő zongoraművész közreműködésével, a Magyar Virtuózok Kamarazenekar Szenthelyi Miklós hegedűművész fellépésével Vivaldi és Bach műveit szólaltatja meg egy barokk est keretein belül. Július 27-én a Budapesti Vonósok Mozart estet rendeznek Szentpéteri Gabriella zongoraművész közreműködésével.

A fesztiválon július 30-án lép fel az igazi hungarikumnak számító 100 tagú cigányzenekar, majd a koncertsorozatot az egyre népszerűbbé váló Budapest Bár nosztalgia zenékből álló műsora zárja. Az énekesek: Németh Juci, Rutkai Bori, Frenk, Keleti András és Kollár-Klemencz László.

A zenei fesztivál honlapján megtalálható a részletes program.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés