bezár
 

színház

2015. 07. 02.
A DrámaTéka Drámaműhely drámaíró pályázata
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A DrámaTéka Drámaműhely drámaíró pályázatot hirdet magyarországi és határon túli, magyar nyelven alkotó szerzők részére. A pályázatra olyan magyar nyelven írt drámákat várnak, amelyeket eddig még nem mutattak be színpadon, valamint más drámapályázaton helyezést nem értek el.

A pályázat alsó korhatára: 16 év.

Formai és tartalmi követelmények: tematikus megkötés nincs, azonban a művek nem tartalmazhatnak etnikai, vallási és politikai nézeteket sértő, aktuálpolitikai, vagy erre nyíltan utaló részeket.

Szkéné színház

A művek terjedelme: minimum 15 A/4-es oldal, Times New Roman betűtípussal, 12-es betűmérettel, szimpla sorközzel. Felső korlát nincs.

A pályázat jeligés, ezért egy külön dokumentumban kérik feltüntetni az alkotó(k) nevét, jeligéjét, illetve e-mail címét, valamint egy rövid nyilatkozatot arról, hogy a mű saját szellemi termék, vagy amennyiben nem, bizonyíthatóan rendelkezik a közlési jogokkal. A művön kizárólag a jelige szerepelhet, ez viszont az azonosításhoz mindenképpen szükséges.

Ezen felül a műhöz csatolni kell egy maximum 1 oldalas szinopszist.

Minden csatolt dokumentumot .doc vagy .docx formátumban kérnek elküldeni adramateka@gmail.com e-mail címre. A dokumentum neve tartalmazza a szerző jeligéjét és címét. Pl.: jelige_műcíme.doc. Az e-mail tárgya „Drámapályázat” legyen.

A pályázat lebonyolítása: a pályázat kétfordulós. Az első fordulóból 10 dráma jut a második fordulóba. A műveket szakmai zsűri értékeli, a zsűri összetételét augusztus 31-én ismertetik a DrámaTéka Drámaműhely honlapján, valamint Facebook oldalán.

Az értékelés szempontjai:

> forma: a dráma megfelel-e a pályázat és egy standard dráma formai követelményeinek, pl.: nem vers, de verses dráma elfogadható, vagy nem regény, valamint illeszkedik a fent említett formához (TNR 12-es betű, szimpla sortáv).

> dramaturgia: a dráma felépítése, cselekményvezetés, történetkibontás stb.

> előadhathatóság: az előadhatóság kérdését a zsűri a 2. fordulóba jutott művek esetében vizsgálja.

Díjazás:

A második fordulóba jutott 10 pályamű közül a legjobbnak ítélt művet a Szabotázs Színházi Műhely a 2016/2017-es évadban színpadra állítja. A legsikeresebb pályázók meghívást kapnak a DrámaTéka Drámaműhelybe és részt vehetnek a csoport munkájában. A zsűri fenntartja a jogot, hogy díjat ne osszon ki, vagy további díjazottakat hirdessen ki.

A kiírók aánlják a pályázóknak, hogy a honlapon tájékozódjanak a Szabotázs Színházi Műhely munkájáról és társulat összetételéről a minél sikeresebb pályázat érdekében.

Nevezési díj nincs.

Leadási határidő: 2016. március 31. éjfél.

Az eredményhirdetés várható időpontja: 2016. június 27.

A pályázatokat kizárólag e-mailben várják a dramateka@gmail.com e-mail címre. Postai úton, illetve a határidő lejárta után küldött pályázatokat nem fogadnak el.

További információ a dramateka@gmail.com e-mail címen kérhető.

A teljes kiírás itt olvasható.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Komáromy Bese Soha jobban című darabjáról
színház

A Vígszínház Ármány és szerelem bemutatójáról

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés