bezár
 

zene

2015. 07. 01.
Musica Sacra – Világsztárok Székesfehérváron
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Musica Sacra – Világsztárok Székesfehérváron A Székesfehérvári Királyi Napokon újabb világsztárokat köszöntenek. A Musica Sacra koncert igazi kuriózum a komolyzene kedvelőinek, hiszen Giacomo Puccini káprázatos műveit a világ legnagyobb színpadainak sztárjai tolmácsolásában hallhatják 2015. augusztus 18-án a székesfehérvári Nemzeti Emlékhelyen.

Bár Puccini neve egybeforrt az opera fogalmával, több vallásos témájú művet is komponált. Ezek alkotják a 2015-ös Musica Sacra programját. A Puccinire jellemző gazdagon áradó dallamvilág és a zenéjében rejlő érzelmi fűtöttség, titokzatosság ezen műveiben éppúgy jelen vannak, mint operáiban. A méltán népszerű zeneszerző káprázatos szépségű műveit a világ legnagyobb színpadainak sztárjai tolmácsolásában hallhatják.

prae.hu

Carlo Ponti Jr. 2000 óta az Orosz Nemzeti Zenekar állandó vendégkarmestere, a Los Angeles-i Virtuózok alapítója, művészeti vezetője. Viszonylag későn, huszonhat éves korában döntötte el, hogy zenei pályáján karmesterként szeretne kiteljesedni. Neves mesterei Los Angelesben Mehli Mehta és fia, Zubin Mehta, Andrej Borejko, a zenekarnevelői tevékenységéről híres cseh Karel Ančerl és Leopold Hager a Bécsi Zeneakadémián – ahol Ponti együtt tanult magyar feleségével, Mészáros Andrea hegedűművésszel és ifjabb Major Istvánnal, az Alba Regia Szimfonikus Zenekar vezetőjével.

Musica Sacra

Kálmándy Mihály gyerekkorában – a számos kitüntetésben részesült, világhírű olasz karmesterhez hasonlóan szintén – zongoristának készült. 1988 óta a Magyar Állami Operaház magánénekese, ahol elénekelte az operairodalom legnagyobb baritonszerepeit. Nemzetközi karrierjét Olaszországban kezdte, de vendégszereplései során Rómától Pekingig bejárta már az egész világot. 2015-ben a Halhatatlanok Társulatának tagjává választották.

László Boldizsár a Cotton Club Singers, az ország legismertebb jazz vokál együttesének frontembere volt tizenöt évig. A zenekar megszűnése után az opera műfajában folytatta karrierjét, meghódítva az ország és a világ nagy színpadait. Jelenleg a Magyar Állami Operaház, a Pozsonyi Állami Operaház, a Szegedi Nemzeti Színház állandó vendég tenorja.

Az augusztusi koncerten a művészeket a több mint száz éves, székesfehérvári Alba Regia Szimfonikus Zenekar és a régió énekkaraiból álló Egyesített kórus kíséri.

Musica Sacra

Musica Sacra

Puccini:

Preludio Sinfonico

Requiem

Messa di Gloria

Vezényel: Carlo Ponti Jr.

Szólisták: Kálmándy Mihály és László Boldizsár

Közreműködők: Alba Regia Szimfonikus Zenekar

Egyesített kórus

Zenei igazgató: Drahos Béla

2015. augusztus 18. 21.00 óra

(esőnap: augusztus 19.)

Székesfehérvár, Koronázó tér – Nemzeti Emlékhely

Jegyértékesítés:

www.koronazas.hu

Vörösmarty Színház, Székesfehérvár, Fő utca 8. (06-22/503-503, jegyiroda@vorosmartyszinhaz.hu)

Fehérvári Jegyiroda, Székesfehérvár, Városház tér, Hiemer-ház (06-22/537-603, jegyiroda@szekesfehervar.hu)

Székesfehérvári jegyértékesítő pontok: Városház tér, Alba Plaza, Interspar

Jegyárak: 1 700 Ft, 2 400 Ft, 3 000 Ft, 3 500 Ft

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023
A Pécsi Jazz Napok négy koncertjéről

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés