bezár
 

zene

2015. 06. 29.
Nemzetközi kórusfesztivál Veszprémben
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az élet örömeiről énekel négy ország öt kórusa péntektől a Vivace nemzetközi kórusfesztiválon Veszprémben – közölte hétfői veszprémi sajtótájékoztatóján a fesztivál főszervezője.

Bélafi László elmondta, hogy a háromnapos fesztiválon a házigazda Veszprém Város Vegyeskara mellett három külföldi és egy magyar kórus lép fel.
    

prae.hu

A Bulgáriából, Észtországból, Ukrajnából és Siófokról érkező kórusok a Hangvilla kulturális központban és Veszprém templomaiban énekelnek majd. Bulgáriából az Academic Mixed Chamber Choir, Észtországból a Tartu Ülliopilassegakoor, Ukrajnából pedig a Hóvirág Gyermekkórus érkezik Veszprémbe. A fesztivál magyarországi vendége a Siófoki Férfi Dalkör lesz – tette hozzá Bélafi László.
    

A kórusok péntek esti koncertje után nyáresti szerenádot hallhatnak a veszprémiek a belvárosban, szombaton pedig a gálahangversenyt követően közönségtalálkozót rendeznek a kórustagokkal a Hangvillában. Vasárnap a Regina Mundi templomban, az Evangélikus templomban és a Szent Mihály-bazilikában énekelnek a szertatás keretében.
    

Erdélyi Ágnes, a házigazda Veszprém Város Vegyeskarának karnagya felidézte, hogy az első Vivace kórusfesztivált 2000-ben szervezték meg és az évek során - egészen 2011-ig - Ausztrália kivételével minden kontinensről fogadtak vendégkórusokat. Néhány év szünet után idén rendezik meg ismét a fesztivált.
    

Az idei rendezvényen az észt kórus a fehér éjszakákról énekel majd, a Siófoki Férfi Dalkör pedig a borozás örömeit énekli meg – mondta Erdélyi Ágnes, hozzáfűzve, hogy Veszprém Város Vegyeskara táncosokkal közösen adja majd elő Kodály Zoltán Kállai kettősét.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző
Világsztárok a Budapest Jazz Clubban: Oz Noy Trio
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés