bezár
 

art&design

2015. 06. 21.
Bernd Kirschner – After Forever a Budapest Art Factoryban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Bernd Kirschner – After Forever a Budapest Art Factoryban A Budapest Art Factory (BAF) büszkén mutatja be a 2015-ös év júniusi rezidensének, a német származású Bernd Kirschner képzőművésznek egyéni tárlatát. A kiállítás a Kirschner művészetét képviselő Galerie Michael Schultz együttműködésével valósul meg. Az esemény megnyitója a BAF kiállítóterében kerül megrendezésre, 2015. június 25-én 18.00-21.00 között. A kiállításhoz bevezetőt mond George Kégl.

Bernd Kirschner vásznain a figuratív és absztrakt ábrázolás határán ingadozó jelentek elevenednek meg. A valós életből származnak szereplői, amelyeket mozgékony lényekként helyez a színezett képsíkba. Elsősorban emberi alakok felé irányítja figyelmét, ám nem az identitásuk kifejezése áll a középpontban, hanem maga az emberi létezést illusztrálja. A figurákat az alapvető tulajdonságaikra redukálja, amelyek határozott jelenléttel emelkednek ki, viselkedésük eredményeképp. Magatartásuk kedélyállapotokat közvetítenek, amelyek a kompozíció velejévé növik ki magukat. A légkör és a színpaletta kölcsönviszonya illetve a végalkotás színezése központi szerepet kap Kirschner művészetében. Alkotásainak álomszerű, hallucinációs atmoszférájú volta arra ösztönzi a nézőt, hogy hosszabb ideig elkötelezze magát a mű mellett. Ezen elmélkedést követően a néző új képi világokat teremt meg, amelyeket a mélységes vizsgálódás és a tudattalan működési folyamatának összjátéka tesz lehetővé. 

Bernd Kirschner (született 1980, Memmingen) Berlinben él és alkot. Kirschner festészetet tanult a stuttgarti Staatliche Akademie der Bildenden Künstén. Művészetét a Galerie Michael Schultz (Berlin, Peking, Szöul) képviseli. Munkái jelenleg a Velencében megrendezett Natura Nutrix – Homo Vorax csoportos kiállításon, továbbá a New York-i Gallery Molly Kromban szervezett egyéni tárlaton, Relocation címmel, tekinthetők meg.

prae.hu

A szervezők kérik, hogy az eseményre az alábbi e-mail címen regisztráljon, aki részt szeretne venni: budapestartfactory@gmail.com.

A kiállítás 2015. július 20-ig megtekinthető.

BAF

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
(Súlyosan elfogult vélemény)
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés