bezár
 

film

2009. 01. 25.
A vécésnéni szerelme
Orosz Oscar-jelölt az animációs kategóriában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Az idei Oscar-jelöltek között egyetlen orosz név szerepel: Konsztantyin Bronzité. A rendező Illemhely szerelmi történet (Lavatory Lovestory) című tízperces rajzfilmje egy-egy japán, amerikai, francia és angol animációs filmmel kel versenyre.

prae.hu

Bronzit 1965-ben Szentpéterváron született és ott végezte el a képzőművészeti főiskolát, később Moszkvában mesterkurzusokon forgatókönyvírói és rendezői képzettséget szerzett.   
    
A nemzetközi hírnevet A világ végén című, 1999-ben készült rajzfilmje hozta meg számára, amely a Folimage francia forgalmazó jóvoltából bejárta a világ fesztiváljait, és közel 70 díjat gyűjtött be. 
    
Bronzit 1999 óta a Melnyica animációs filmstúdióban dolgozik, ahol több nagyobb szabású animációs film forgatásában is közreműködött művészeti vezetőként. 
    
Az Illemhely szerelmi történet című film a 12. Nyílt Orosz Animációs Filmfesztiválon elnyerte a legjobb forgatókönyv díját, és a legjobb filmek között a harmadik helyre került. 
    
Bronzit az igen egyszerű történetet - amelynek ötletét elmondása szerint egy barátjától kapta - a filmjeire általában jellemző egyszerű eszközökkel és szellemességgel dolgozta fel. Moziban még nem mutatták be a filmet, de már számos fesztiválon szerepelt. 
    
Az alkotás a youtube honlapján tekinthető meg a művész számos egyéb filmje mellett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés