bezár
 

zene

2015. 06. 15.
Régi Zenei Napok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A szakmát mesterkurzusokkal, a közönséget koncertekkel, historikus táncbemutatóval és barokk piknikkel várja a fertődi Esterházy-kastélyban június 27. és július 4. között tartandó Régi Zenei Napok - mondta az M1 aktuális csatorna hétfő reggeli műsorában Szamosi Szabolcs, a fesztivált rendező Filharmónia Magyarország igazgatója.

A fesztiválon idén olyan művészek és együttesek lépnek fel, illetve tartanak mesterkurzust, mint Malcolm Bilson, Barthold Kuijken, Erik Boosgraaf, Spányi Miklós, a Capella Savaria, valamint Vashegyi György és együttesei, az Orfeo Zenekar és a Purcell Kórus - mondta Szamosi Szabolcs.
    

prae.hu

A mesterkurzusokra több mint 15 országból érkeznek hallgatók, a résztvevők körülbelül fele-fele részben magyarok és külföldiek.  Esténként a kurzusvezető professzorok adnak kamarakoncerteket, a nyitó és záró hétvégén pedig nagyobb hazai historikus együttesek is fellépnek - részletezte.
    

Szamosi Szabolcs kiemelte a barokk pikniket, amelyen korhű ruhában muzsikálnak barokk zenészek, lesz borkóstoló, barokk sütemények, korhű táncbemutató és gyerekprogramok is.
    

Kitért arra is, hogy amióta a rendezvényt négy évvel ezelőtt a fertődi Esterházy-kastélyba helyezték át, Haydn zenéje és általában a klasszikus repertoár is jobban előtérbe került a barokk zene mellett.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


Más művészeti ágakról

art&design

A tizenkettedik European Remembrance Symposiumról
Kiss Judit Ágnes: Tujaszörny és nyírfakobold, Pagony, 2024
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés