bezár
 

színház

2015. 06. 13.
Nemzetközi utcaszínházi fesztivál Nyírbátorban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Hét országból érkező produkciókat láthat a közönség az idei Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztiválon, amelyet július 10. és 12. között rendeznek meg Nyírbátorban.

Dózsa György fesztiváligazgató az MTI-nek elmondta: argentin, cseh, lengyel, román, skót, szlovák és természetesen magyar komédiások, bábművészek és zenészek lépnek fel a nyírségi kisvárosban, ahol három napon át, délutántól éjszakába nyúlóan, nyolc helyszínen rendezik az előadásokat.

Szkéné színház

A fesztivál július 10-én a hagyományos, látványos utcai felvonulással kezdődik, és a karnevál után tartják majd az ünnepélyes megnyitót a Papok rétjén lévő nagyszínpadon.

Az első napon egy ősbemutatót is láthat a közönség: a Picaro Társulat a Sárkánytivornya II. című darabbal lép fel. A nagyszínpadon koncertet ad a világhírű paszabi romazenekar, a Parno Graszt, amelynek tagjai ma is a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei településen és környékén élnek, és ott gyűjtik a cigányzene ősi motívumait. A zenekar éjjel a kocsmasátorban is fellép, egy igazi mulatozásra várja a fesztivál látogatóit.

Ugyancsak az első nap programjában szerepel két argentínai művész: Muruya girl show-ja és Freak látványos cirkuszi produkciója.

Július 11-én gólyalábas focival indul a program a fesztiváltéren. Utána éjfélig folyamatosan zajlanak az előadások, fellép a többi között a Szabad Színház, az Aranygyapjú Társulat, a Langaléta Garabonciások, a Kuckó Művésztanya és az Aradi Kamaraszínház művészgárdája.

A népzenei színpadon pedig három koncertet rendeznek a Sugalló és a Tönköly Zenekar, illetve a Jag Virág Hagyományőrző Együttes fellépésével.

A zárónapon, július 12-én színházi és cirkuszi játékokkal, bábelőadásokkal, táncműsorokkal, valamint nép-, illetve kocsmazenei koncertekkel várják a közönséget. A fellépők között lesz a Mikropódium, a Közért Színházi Társulás, a Barboncás Társulat, az Ort-Iki Báb- és Utcaszínház, a Lopótök Színtársulat, a Forte Társulat, továbbá a lengyel Teatr Akt Társulat is.

Dózsa György kiemelte: az utolsó napon fényjátékkal záruló Szárnyas Sárkány Nemzetközi Utcaszínházi Fesztiválra - a korábbi évek nézőszámaihoz hasonlóan - idén is mintegy tízezer látogatót várnak Nyírbátorba.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
színház

Podlovics Laura: Nem félünk a sötétben / Budapest Bábszínház, Kísérleti Stúdió
színház

Az ÖrkényKÖZ 1,5 ezrelék bemutatójáról
Karácsonyozzatok velünk, vagy ússzatok haza az Örkény Stúdióban

Más művészeti ágakról

Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés