bezár
 

art&design

2015. 06. 09.
Harmincöt ezren látták az OFF-Biennále kiállításait
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Öt héten keresztül 120 budapesti, 10 vidéki és 5 külföldi helyszínen több mint 35 ezer látogató tekintette meg az első OFF-Biennále Budapest csaknem 200 eseményét április 24. és május 31. között - tájékoztatták a szervezők kedden az MTI-t.

Közleményük szerint a programsorozat 300 hazai és 60 külföldi művész alkotásait mutatta be; az OFF-Biennále megvalósításában 110 kurátor és 150 önkéntes vett részt.
    

prae.hu

Az első OFF-Biennále Budapestet a helyek és a művészeti projektek sokfélesége jellemezte - értékeltek a szervezők: a galériákon kívül a közterek is helyet adtak programoknak, de magánlakásokban, üzlethelyiségekben, építkezési terekben, fodrászatban, a Kelenföldi Hőerőműben vagy az egykori Postapalota garázsában is megvalósultak események.
    

Az OFF-Biennále korábban nem tapasztalt, széles szakmai összefogásban jött létre, és az érdeklődők nemcsak kiállításokat és performanszokat láthattak, de számos vetítés, beszélgetés, fórum, workshop, edukációs program is zajlott az öt hét alatt. Ezek egy része kifejezetten a szakmának, túlnyomó többségük azonban a nagyközönségnek szólt, mint például azok a városi séták, amelyek során szubjektív tárlatvezetéseken ismerkedhettek meg az érdeklődők jó néhány programmal - idézte fel a közlemény.
     

Mint a szervezők hangsúlyozták, az OFF-Biennále egyedi módon, alulról szerveződve, intézményi háttér nélkül, önkéntes munkával jött létre. Szervezői nem pályáztak közpénzre, és nem működtek együtt az állam által fenntartott intézményrendszerrel, hiszen az OFF életre hívása egyfajta reakció volt a jelenlegi hazai kulturális politika állapotára, és a művészeti intézményrendszer helyzetére - közölték.
    

A jövőbeli tervek kidolgozásának első lépéseként szakmai fórum és beszélgetéssorozat kezdődik, szeptemberben pedig egy nemzetközi konferenciára kerül sor az OFF-Biennále Budapest eredményeiről, tanulságairól és jövőjéről. Az OFF kezdeményezői magyar és nemzetközi szakemberekkel közösen szeretnék értékelni az első biennálét, egyrészt saját kultúrpolitikai környezete, másrészt hasonló nemzetközi példák tükrében. A konferencia és ezzel párhuzamosan a résztvevőkkel folytatott megbeszélések fogják megalapozni az OFF2-t, a biennále második kiadását - jelentették be a programsorozat szervezői.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Budapesti Fotófesztivál Női fókusz című kiállításáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához
Kelemen Kinga kiállításának megnyitóbeszéde

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés