bezár
 

art&design

2015. 06. 08.
Csáki Róbert kapja a Koller-díjat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Csáki Róbert festőművész érdemelte ki az idei Koller-díjat, a tehetéges művészeket támogató elismerést kedden adják át a Pesti Vigadóban Budapesten.

A díjátadón kiállítás nyílik a művész munkáiból a Vigadó Galériában, az eseményen köszöntőt mond Stefanovits Péter képzőművész, a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) Képzőművészeti Tagozatának vezetője, a díjazottat Feledy Balázs művészeti író méltatja. A tárlat június 30-ig látogatható - közölte a Magyar Alkotóművészek Országos Egyesülete (MAOE) az MTI-vel.
    

prae.hu

Csáki Róbert 1964-ben született Budapesten, 1990-ben végzett a Képzőművészeti Főiskolán, Dienes Gábor volt a mestere. 1991-től kiállító művész, országszerte volt már tárlata, 2010-ben Szegeden a Reök-palotában életművéből válogatott kiállítást rendeztek. A művészetét megismerhette már a német, a holland, a kínai, a francia és a román közönség is, 2002-ben és a rá következő évben a Párizsi Őszi Szalon bronz-, majd ezüstérmét kapta meg, Bécsben rendszeresen meghívják munkáit különböző tárlatokra.
    

A Koller-díjat Koller György (1923-1996) galerista és mecénás emlékére felesége, Koller Edit alapította 1997-ben. Az elmúlt esztendőkben rangos művészek sora érdemelte ki az elismerést, mások mellett Szkok Iván, Orosz István, Tenk László, Filep Sándor, Péterfy Gizella, Kárpáti Tamás és Incze Mózes.
    

A Koller-díjat odaítélő zsűri tagja Aknay János, a MAOE elnöke, Feledy Balázs művészeti író, Kernács Gabriella művészettörténész, Melocco Miklós szobrászművész és Orosz István grafikusművész.
    

Az elismerés egy Melocco Miklós tervezte éremmel és 200 ezer forint pénzjutalommal jár.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Keresztes Zoltán privát ikonjai mellé
art&design

Megnyitószöveg KristofLab Still Life című kiállításához

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés