bezár
 

film

2015. 06. 02.
13. Brüsszeli Filmfesztivál
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Pénteken nyílik meg a 13. Brüsszeli Filmfesztivál, amelyet - a brüsszeli filmszemlék alapgondolatának szellemében - ezúttal is az európai filmművészet népszerűsítésének szentelnek.

A fesztivál nyitófilmje a francia Stéphane Brizé rendezte La loi de Marche, amelyet a rendező és a férfi főszereplő, Vincent Lindon jelenlétében vetítenek.
    

prae.hu

A Brüsszeli Filmfesztivál célja az első pillanattól kezdve az európai filmművészet szerteágazó gazdagságának, sokszínűségének és életerejének bemutatása - hangsúlyozza a szervezők beharangozó közleménye.
    

A június 12-ig tartó rendezvényen bemutatandó filmeket az előválogatást végző szakemberek mintegy 800 alkotásból választották ki, hogy a nyolc napig tartó vetítéssorozaton összesen 15 európai ország 70 filmjével ismerkedhessenek meg a nézők.
    

A vetítések több szekcióban zajlanak. Az egész estét betöltő filmek között vannak moziban már bemutatott, illetve premier előtti alkotások, külön kategóriában indulnak a rövidfilmek, illetve a dokumentumfilmek. A fesztivál egész napos - késő éjszakába nyúló - vetítési programjain kívül neves filmes szakemberek által vezetett ismeretterjesztő előadások, viták is várják az érdeklődőket.
    

A brüsszeliek körében népszerűek az úgynevezett szabadtéri vetítések is, amelyek keretében a fesztiválnak évek óta otthont adó épület előtti forgalmas téren óriási kivetítőkön nézhetik meg ingyenesen az érdeklődők a legnagyobb érdeklődésre számot tartó alkotásokat.
    

A filmfesztivál zsűrijébe a szervezők idén is neves európai filmes szakembereket hívtak meg, köztük Christian Carion francia, Olivier Masset-Depasse belga filmrendezőt, Antonella Salvucci olasz, illetve Erika Sainte olasz színésznőt, valamint Wim Willaert flamand színészt.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Luca Guadagnino: Challengers
A 14. Frankofón Filmnapokról
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés