bezár
 

irodalom

2009. 01. 23.
Irodalmi hétvége a Hopp Ferenc Múzeumban
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A kínai irodalom lesz a központi témája a budapesti Hopp Ferenc Kelet-Ázsiai Múzeum hétvégi rendezvényeinek, amelyek között szerepel kerekasztal-beszélgetés a műfordításról, meseolvasás és tárlatvezetés is.

prae.hu

Szövegrétegek címmel a szombati kerekasztal-beszélgetésen Kalmár Éva sinológus, műfordító és Lackfi János költő, műfordító a kortárs kínai irodalom egyik kiemelkedő alkotójáról, a 2000-ben irodalmi Nobel-díjjal jutalmazott Kao Hszing-csien íróról beszélget - közölte a múzeum.
    
A magyar kultúra napja alkalmából szervezett beszélgetésnek aktualitást ad, hogy a jelenleg Párizsban élő író Lélek-hegy című regénye 2008-ban jelent meg magyar fordításban. A kínai dráma és színház megújítójaként is számon tartott alkotó műve önéletrajzi elemekkel tarkított lírai nyelvezetű történet, amelyben egy Jangce-menti, dél-kínai utazás élményei bontakoznak ki. A taoista szemléletet tükröző három én-alak és 81 fejezet nyomán egy spirituális és valós utazás is kirajzolódik a kötetben, amelynek borítóját a festőként is ismert író alkotásai díszítik. 
    
A múzeumban a kisebbeket Zalka Csenge mesemondó szórakoztatja kínai mesékkel. A tájékoztatás szerint Zalka Csenge évek óta vándor mesemondóként él, s a világ más tájain élő mesemondókkal szövetkezve azon fáradozik, hogy ez az egyedi műfaj újra méltó helyet kapjon az iskolákban, könyvtárakban, múzeumokban és az emberek életében.
    
Az érdeklődők tárlatvezetéssel tekinthetik meg az Amikor kinyílt Ázsia kapuja című kiállítást szombaton délután 4 és 8 órától, valamint vasárnap délután 3 órától a Hopp Ferenc múzeumban.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kocsis Gergely és Tallér Edina könyvbemutatója a Margó Fesztiválon
Kemény Lili Nem című kötetéről a miskolci bemutatón Moklovsky Rékával beszélgetett
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Élő Csenge Enikő Apám országa című kötetének bemutatója

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés