bezár
 

art&design

2015. 05. 29.
Pályázatot hirdet az új debreceni H2O Galéria
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Debreceni Campus Nonprofit Közhasznú Kft. pályázatot ír ki képzőművészek, fotóművészek, vizuális alkotóművészek számára a Nagyerdei Víztoronyban nyíló H2O Galéria nyitókiállításán történő bemutatkozásra.

A százhárom éves debreceni Nagyerdei Víztorony teljeskörű felújítása a Debreceni Egyetem beruházásában 2015 nyarán fejeződik be. A patinás és attraktív épület a felújítást követően turisztikai élménybázisként, valamint a harmincezres hallgatói létszámú egyetemhez szorosan kapcsolódó többfunkciós kulturális térként üzemel majd. A létrejövő új terek közül a legfontosabb az utcaszinti részen található 140 négyzetméteres, kiemelkedően korszerű technikával felszerelt kiállító- és előadóművészeti tér, amely a H2O GALÉRIA nevet kapja. A kiállítóhely leendő első tárlata képezi jelen pályázat tárgyát.

A H2O Galéria művészeti koncepciója több pilléren alapul: a helyi és regionális fiatal és középkorosztályba tartozó, progresszív, az országos művészeti vérkeringésbe is bekapcsolódó művészek rendszeres időközönként történő bemutatása tematikus csoportos tárlatokon; a műhelyjellegű működés segítségével hozzájárulni a helyi művészeti oktatás és látásmód megerősítéséhez és középtávon művészeti felsőoktatás debreceni indításához; az aktuális hazai és nemzetközi kortársművészeti trendek, folyamatok megjelenítése egyetemi környezetben; kreatív (múzeumpedagógiai) foglalkozások tartása gyerekeknek a Víztorony felújítási pályázatában foglaltak szerint. A H2O Galéria mindezek mellett többfunkciós, multimédiás tér, amely alkalmas kulturális és közösségi programok, így filmvetítések, koncertek, színházi előadások, performanszok, workshopok, konferenciák lebonyolítására is.

prae.hu

Víztorony

Milyen alkotásokat várnak?

A Víztükör címmel nyíló kiállítás koncepciója egyszerre reflektál a helyszínre, a Víztoronyra, a benne található több tízezer liter vízre mint éltető folyadékra, mint az emberiség egyik legnagyobb értékére. Egyben tükröt tart a látogató elé: szembesíti azzal, hogy korunkban a vizualitás is szükségszerű tápanyag – csakúgy, mint a víz. A kiállított munkák összekötő eleme tehát mindazonáltal a víz, annak összes lehetséges kontextusában. 

A kiállítótér adottságai táblaképek (festmények, grafikák, rajzok, vegyes technikájú alkotások), fotográfiák, digitális álló- és mozgóképes munkák kiállítását teszik lehetővé. Nincs lehetőségünk térinstallációk, objektek kiállítására. A kiállításra teljesen új és meglévő, korábbi tárlatokon már bemutatott alkotásokkal egyaránt lehet pályázni.

Kik pályázhatnak? 

Életkori megkötés nélkül minden olyan professzionális vagy amatőr alkotó jelentkezhet, aki Debrecenben vagy környékén él, illetve korábban életvitelszerűen élt.

Pályázati határidő és elbírálás

A kiállítani kívánt alkotásokról készült fényképeket, koncepciót, műleírást 2015. június 15-én éjfélig kérjük beküldeni a KAPCSOLATmenüpontban található címre. A pályamunkákat művészettörténészekből, esztétákból, műkritikusokból és kulturális szakemberekből álló kuratórium értékeli és állítja össze belőlük a kiállítás anyagát. A tárlat 2015. június 25. és november 30. között lesz látható a galériában. 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Az acb Galéria Redők című tárlatáról
art&design

Enyedi Zsolt a Szófiai Liszt Intézet rezidenciaprogramján rendezett kiállításáról
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
art&design

Kiállításkritika A kétely felfüggesztéséről

Más művészeti ágakról

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés