bezár
 

art&design

2015. 05. 29.
Reneszánsz és barokk nagymesterek a Józsefvárosi Galériában
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Reneszánsz és barokk nagymesterek a Józsefvárosi Galériában Június 5-én nyílik meg Árkossy István festőművész kiállítása, mely egészen a hónap végéig megtekinthető. A tárlat a Nagymesterek – reneszánsz és barokk festőművészek arcképcsarnoka című könyvben megjelent festmények válogatását tartalmazza.

Árkossy István a kolozsvári grafikai iskola egyik legsokoldalúbb egyénisége, kiemelkedő rajztudású művész. „Grafikai kompozíciókban kiérlelt motívumok, jelek, utalások asszociatív rendszere festményeiben a nagy művészeti korok, a reneszánsz és a barokk mestereinek az érzékletes, megelevenítő tárgy- és látványhűségébe ágyazva újul meg, minősül át romantikus- szürrealista látomásokká…” – foglalja össze Banner Zoltán művészettörténész. A most megjelent könyv Árkossy István 50 festményét és a hozzájuk tartozó leírását tartalmazza. A festmények mindegyike egy-egy reneszánsz, vagy barokk mester arcképének és a hozzá kötődő műalkotások részleteinek montázsa.

prae.hu

Árkossy István festőművész könyvbemutatóval egybekötött kiállítás megnyitója a Józsefvárosi Galéria és a Magyar Napló Kiadó közös szervezésében június 5-én, péntek 18 órától kezdődik. A kiállítást Szakolczay Lajos irodalomkritikus nyitja meg, az esemény fővédnöke Fekete György a Magyar Művészeti Akadémia elnöke; és a festőművésszel a Magyar Napló szerkesztője, Bíró Gergely beszélget munkásságáról, életéről. Az élményt Gál Márta csembalóművész játéka teszi teljessé.

Nagymesterek

Árkossy István festőművész kiállítása

Nagymesterek – reneszánsz és barokk festőművészek arcképcsarnoka

A megnyitó, könyvbemutató időpontja: 2015. június 5., péntek 18 óra

A kiállítás megtekinthető: 2015. június 5-26. (hétköznapokon 8-18 óráig)

A belépés díjtalan.

További információk a galéria honlapján találhatók.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
(Súlyosan elfogult vélemény)
Lugosi LUGO László utánkövetése – elhangzott az emléktábla avatásán
Az Amikor Galéria debütálása a művészeti galériák soraiban

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés