bezár
 

film

2015. 05. 24.
A Saul fia 35 mm-es kópiákról is látható lesz a mozikban
Az első vetítésekre néhány óra alatt elfogytak a jegyek
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Saul fia 35 mm-es kópiákról is látható lesz a mozikban Nemes Jeles László első filmje, a Cannes-i Arany Pálmáért versenyző Saul fia 35mm-es nyersanyagra forgott, az alkotók és a filmet forgalmazó Mozinet pedig mindent megtesz azért, hogy a mozikban is minél többen láthassák 35mm-es kópiáról a filmet.

A filmből 1 db. celluloid kópia készült, ez a június 11-ei országos premier előtt 1-1 vetítés erejéig látható lesz a Művész, Toldi, Puskin mozikban és az Uránia Nemzeti Filmszínházban, mindegyik vetítést vagy közönségtalálkozó vagy beszélgetés követi. A Művész, Toldi és Puskin mozikba a jegyelővétel kezdete után néhány órával már elfogytak a jegyek, így most már biztosra mondható: a Saul fiára nemcsak Cannes-ban hatalmas az érdeklődés, de a hazai vetítések is teltházzal indulnak.

prae.hu

Az elmúlt időszakban a világ legismertebb filmalkotói közül többen is kiálltak a 35mm-es kópiák fontossága mellett. Quentin Tarantino és Christopher Nolan is legújabb filmjeiket először csak kópiáról engedte vetíteni, az amerikai széleskörű premier előtt. Nemes Jeles filmjének érdekessége, hogy nem szélesvásznú látványával teremti meg a moziélményt, az alkotók éppen a hollywoodi trendekkel szembe menve, a néző képzeletére támaszkodva építették fel a filmjüket. A nemzetközi és a magyar kritika is kiemelte, hogy a Saul fia azon filmek közé tartozik, amelyeket először mindenképpen moziban, nagyvásznon kell látni. Nemes Jeles több interjúban is hangsúlyozta, hogy számára az igazi filmezés a celluloidra való forgatás, és a 35mm-es filmkópia jelenti a nézőnek a maximális vizuális élményt, az hordozza a mozgókép mágiáját.

Saul fia

Vetítések 35 mm-es kópiáról:

Művész mozi – 2015. 05. 29. MINDEN JEGY ELKELT
Toldi mozi – 2015. 05. 31. MINDEN JEGY ELKELT
Puskin mozi – 2015. 06. 02. 18 óra MINDEN JEGY ELKELT
Uránia Nemzeti Filmszínház – 2015. 06. 05. 18 óra 

Saul fia június 11-től látható a hazai mozikban a Mozinet Kft. forgalmazásában.

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés