bezár
 

zene

2015. 05. 20.
Június 4-én vesznek végső búcsút Halmos Vilmostól
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Június 4-én vesznek végső búcsút Halmos Vilmostól, a Benkó Dixieland Band zongoristájától a budapesti Farkasréti temetőben - tudatta a család az MTI-vel szerdán.

A református szertartás 11.15-kor kezdődik a Makovecz ravatalozóban. Halmos Vilmost 72 éves korában május 15-én érte a halál.
    

prae.hu

Halmos Vilmos zenész családba született: édesapja Cziffra Györggyel együtt a második világháború előtt az Arizona Revüszínház ünnepelt fellépője volt. Kígyósi Árpád zeneiskolájában tanult, tizennégy évesen alakította meg első zenekarát Csóka Istvánnal és Illés Károly szaxofonossal. Zenélt a Syriusban, Silye Attilával (Express), 1970 és 1975 között az Újságíró Klubban zongorázott, orgonált, énekelt Vida Lajos dobossal.
    

A Benkó Dixieland Bandbe a jogi pályára távozó Dávid Tamás helyére került negyven éve, 1975-ben, azóta a külföldön is nagy sikereket aratott együttes több tucat lemezén játszott. 1997-ben az együttes tagjaival együtt megkapta a Magyar Köztársasági Érdemrend Tiszti Keresztje kitüntetést. 2004-től Csikós Miklóssal és Kovacsevics Gáborral megalapította a Benkó Triót, amelyhez később Gáspár Pál és Varga Tibor csatlakozott. Ezzel a felállással 2005-től Benkó Trió és Barátai, 2012-től SPArKING néven léptek fel.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
Interjú Wéber Kristóffal a klasszikus művészetekről és a Keringőről
Nils Frahm: Day

Más művészeti ágakról

színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés