bezár
 

színház

2015. 05. 19.
Thealter U21 plusz fesztivál Szegeden
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A fiatal alkotókra fókuszál a szegedi MASZK Egyesület fesztiválja, a szerdán kezdődő Thealter U21 plusz, amelyen egy hét alatt tizenegy izgalmas előadás várja a közönséget a Régi Zsinagógában – tájékoztatták a szervezők az MTI-t.

A nyitódarab Gergye Krisztián Társulata, a Kultúrbrigád és az Átrium Film-Színház koprodukciója, a Merénylet - De Sade úr betanításában. Az előadás egyik különlegessége, hogy tizenkét díva, közöttük Takács Kati, Egri Márta, Fullajtár Andrea és Bodor Johanna lép színpadra Tamara Barnoff Magyarországon élő grúz dizájner különleges ruháiban.
    

Szkéné színház

A következő nap a legfiatalabbaké a színpad. A szentesi Horváth Mihály Gimnázium irodalmi-drámai tagozata három előadással mutatkozik be: megidézik Esterházy Péter Fuharosokját, Amelie varázslatos Atlantisz bárját és Arany János balladáinak világát. Ugyanezen az estén a debreceni Ady Endre Gimnázium drámatagozatosai egy Mrozek-adaptációt mutatnak be A nyílt tengeren címmel.
    

Pénteken a kaposvári egyetem negyedéves színészhallgatói mutatkoznak be, Borbély Szilárd Akár Akárki című drámáját adják elő osztályfőnökük, Kocsis Pál rendezésében. Szombaton a Trojka Színházi Társulás játssza a Cleansed című produkciót, amely tavaly a belgrádi FIST (Festival Internacionalnog Studentskog Teatra) fesztiválon elnyerte a fődíjat és a közönség szavazatai alapján odaítélt elismerést is.
    

Vasárnap a Manna Produkció és a MASZK Egyesület koprodukciójában készült projekt LULU* lesz látható a Régi Zsinagógában, a címszerepben Sodró Elizával. Geréb Zsófia, a Színház- és Filmművészeti Egyetem végzős rendezőhallgatója Frank Wedekind századfordulós drámája és kortárs dokumentarista szövegek felhasználásával a nőkérdést és a nemi egyenlőtlenségek problematikáját járja körül fiatal alkotótársaival.
    

Hétfőn Tengely Gábor rendezésében, a Sorvezető beavató színházi program keretében lesz látható Mark Ravenhill 2004-ben, a londoni Nemzeti Színház felkérésére írt Állampolgári ismeretek című darabja. Kedden pedig egy különleges verskoncertnek ad otthont a játszóhely. Horváth Kristóf és Tengler Gergely zenésztársaikkal invitálják a közönséget közös utazásra Weöres Sándor kimeríthetetlen univerzumába.
    

A fesztivál zárónapján - a színészi pályán Szegedről indult - Molnár Piroska Jordán Tamás társaságában idézi meg a drámaíró George Bernard Shaw és az ünnepelt színésznő, Mrs. Patrick Campbell különleges kapcsolatát. A Rózsavölgyi Szalon Tisztelt Hazudozó! című előadását Valló Péter rendezésében láthatják a szegedi nézők.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Haydn out, Muse in – múzsadilemmák
avagy A spacio-temporalitás liminalitásának reprezentációja David Greig Prudenciájának Kovács D. Dániel által teremtett színpadi víziójában...
színház

Forgách András A játékos és a többiek című drámakötetének bemutatója
színház

Kabóca Bábszínház: Dödölle

Más művészeti ágakról

Renaud-Delage: Gru 4
Bartók György szerzői estje a Fugában
art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés