bezár
 

zene

2015. 05. 17.
Miklósa Erikával lépnek fel a Pannon Filharmonikusok
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Miklósa Erikával lépnek fel a Pannon Filharmonikusok évadjuk budapesti zárókoncertjén május 22-én, pénteken a Művészetek Palotájában, ahol a közönség a zenei élmény mellett ezúttal is megízlelheti Segal Viktor séf ételkreációit.

A Hat dal, egy nő mottójú hangversenyen a világhírű szoprán Richard Strauss Hat dal című művét (op. 68) énekli a pécsi zenekarral, Vass András állandó karmester vezényletével. Strauss Clemens Brentano verseire készült zongorakíséretes dalait az első világháború végén írta, és a második kezdetén hangszerelte meg.

prae.hu

A koncert kezdetén Carl Maria von Weber egyik legjelentősebb műve, az Euryanthe című opera nyitánya hangzik el, majd a Strauss-dalok után Sosztakovics V., d-moll szimfóniája zárja a műsort a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben.

A Pannon Filharmonikusok 2014/2015-ös koncertsorozatukban a zene ihlető erejét a gasztronómia terén is igyekeznek megmutatni Segal Viktor séf segítségével, aki a Művészetek Palotájában adott hangversenyek szünetében felszolgált ételkülönlegességeit mindig az adott koncerten játszott zeneművek által inspirálva alkotja meg.
 

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Beszélgetés Karosi Júlia jazz-énekessel
Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
A 180-as Csoport című kötet bemutatója
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés