bezár
 

film

2009. 01. 21.
Crosstalk Video Art Fesztivál: pályázat a részvételre
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Filmekkel, videókkal jelentkezhetnek a média- és videóművészek március 22-ig a Crosstalk Video Art Fesztiválra; az eseményt június 23. és 28. között rendezik meg a Gödör Klubban - közölte a szervező kedden az MTI-vel.

prae.hu

Török Adrienn elmondta: a nemzetközi fesztiválon tavaly meghívás alapján lehetett részt venni, az idén azonban a felhívásra jelentkezhetnek az érdeklődők önálló videóművekkel, amelyek egy téma új perspektíváját, kritikáját, analízisét mutatják meg, tematikai megkötés nélkül.

A pályázók legfeljebb három munkával jelentkezhetnek, a művek nem haladhatják meg a 15 perces időtartamot. A videóművészet kategóriába tartozó egycsatornás videók, filmek gyártási éve nem lehet 2006 előtti, a beadott munkákat kizárólag DVD-n fogadják el, a szerzői jog a beadó művészt illeti. Részletes információkat az érdeklődők a www.crosstalk.hu oldalon olvashatnak.

A szervező kiemelte, hogy a fesztiválsorozat célja a videóművészet, mint művészeti forma megismertetése. Török Adrienn szerint a videóművészet háttérbe szorult, ezért hozták tető alá a havonta megrendezett Video presentations című sorozatot, amely a Crosstalk Video Art Fesztivál részprogramjaként indult el tavaly októberben. Az egy estés prezentációkon az érdeklődők magyar és külföldi videó-, illetve médiaművészeket és alkotásaikat ismerhetik meg.

A pénteki rendezvényen a publikum Révész László László előadását hallhatja a Laborban. Az alkotó 1981-ben végzett a Magyar Képzőművészeti Főiskola festő, 1985-ben pedig a Magyar Iparművészeti Főiskola animációs film szakán. Filmjei, videói festészeti témáinak változatai, amelyekben ugyanúgy a narrativitás és a párhuzamos érzékelés a központi elem.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

A Friss Hús Határhelyzetek című nemzetközi szekciójáról
George Miller: Furiosa – Történet a Mad Maxből
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés