bezár
 

art&design

2015. 05. 15.
Városnéző séták Losoncon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Losonc városi parkjait és öreg fáit keresik fel vezetett séta keretében május 16-án, szombaton a felvidéki város lokálpatriótái; az Anzix élőben elnevezésű programra turistákat is várnak - tájékoztatta az MTI-t Puntigán József, a városnéző séta ötletgazdája és szervezője.

 A losonci sétán a város kisebb-nagyobb parkjait, parkosított részeit járják be, ahol az érdeklődők megismerhetik a különleges fákkal beültetett Városligetet, továbbá néhány faóriást. Például a Rázusova utcában, az Ipolymenti Téglagyárak Irodaház belső udvarán álló 150 éves páfrányfenyőt (Ginkgo biloba), a Szilassy-kastély parkjában az ugyanennyi idős platánfákat és a felvidéki város legidősebb fájának számító hársfát, amely a Sládkovic utcában, az egykori Rakottyay-gyár kertjében áll. Ennek a korát 170 évesre becsülik.     

prae.hu

Puntigán József megjegyezte: a városfeltáró parksétájukon szót ejtenek majd a Hubay-kastélyról és a Szalatnai-kastélyól is. A program délután három órakor indul a losonci vasútállomásról s a Teleki sétányon és a Kármán ligeten keresztül vezet majd a losonci Városligetbe.     

Idén még három városnéző sétát szervez a helytörténeti kutató a Phoenix Lutetia Polgári Társulással. Aki a sétákon részt vesz és regisztrál, az egy 12 oldalas füzetet kap, mely részletesen bemutatja az útvonal érdekességeit. A programot a szlovák kormányhivatal is támogatja.     

Az útikönyvszerző helytörténész, Puntigán József nem először kíséri felfedezőútra az érdeklődőket, tavaly már két tematikus túrát tettek Losoncon, s kettőt a város kívül is.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

art&design

Isabela Muñoz Omega című kiállítása a Mai Manó Házban
A teremtett „képzelet” határtalansága

Más művészeti ágakról

Havas Juli Papírbabák, avagy lehet-e két hazád? című kötetének bemutatójáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés