bezár
 

film

2009. 01. 22.
Természetfilm-fesztivál Pusztaszeren
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Ötödik alkalommal rendeznek országos természetfilm-fesztivált a Csongrád megyei Pusztaszeren; az augusztus elején sorra kerülő seregszemlére július 1-jéig várják a profi és amatőr alkotók műveit - tájékoztatta az MTI-t Csabai Ferenc, az esemény egyik szervezője kedden.

prae.hu

A 2005-ben elindított fesztivál célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson mindazon amatőr és professzionális filmkészítők számára, akik természeti értékeink bemutatását és védelmét a filmművészet eszközeivel kívánják szolgálni, műveikkel hozzájárulnak a környezet- és természetbarát gondolkodás és életmód terjesztéséhez - mondta a szakember.

A máig egyetlen hazai rendezésű országos természetfilm-fesztivál egyre ismertebb és népszerűbb: tavaly nyolcvan filmet neveztek a seregszemlére, melyen végül az előzsűrizést követően negyvenkilenc alkotó hatvankilenc munkáját mutatták be.

A szervezők összesen öt kategóriában várják a 2005 után készült alkotásokat. A hazai és határon túli magyar produkciós cégek és amatőr alkotók a növények és állatok életével, a világ tájaival, a vadászkultúrával, az életmóddal és a környezetvédelemmel kapcsolatos alkotásokkal, valamint természeti vonatkozású, könnyed vagy absztrakt hangvételű kisfilmekkel nevezhetnek július 1-jéig a fesztiválra.

Csabai Ferenc elmondta, hogy a nevezők 60 százaléka profi alkotó, s közülük sokan rendszeres résztvevői a fesztiválnak, évről évre új természetfilmmel jelentkeznek a versenyen.

Az augusztus 7-én kezdődő háromnapos fesztiválon egy fődíjat és kategóriánként egy-egy professzionális és amatőr első díjat osztanak ki összesen több mint egymillió forint értékben.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Emberpróbáló filmnézés a cannes-i filmfesztiválon
Luca Guadagnino: Challengers
Dev Patel: A Majomember
A 14. Frankofón Filmnapokról

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés