bezár
 

film

2015. 05. 10.
A Budapest Rooftop Cinema A gyűlölettel nyitja a szezont
2015. május 15., Budapest, Corvintető tetőterasz, kapunyitás 18:30 órakor, filmkezdés sötétedéskor
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A Budapest Rooftop Cinema A gyűlölettel nyitja a szezont Megérkezett végre a tavasz, és ezzel párhuzamosan a fesztiválidény is kezdetét veszi. A szezon egyik legizgalmasabb filmes programsorozatát idén is a Budapest Rooftop Cinema hozza el: kultfilmekkel, örök életű klasszikusokkal és természetesen igazi nyári blockbusterekkel várják május 15-étől (péntek) minden héten csütörtökön a Corvintetőn a filmek szerelmeseit.

A Budapest Rooftop Cinema immáron 3 éve szórakoztatja a Corvintető közönségét jobbnál-jobb filmes programokkal. A szervezők célja idén a korábbiaknál is izgalmasabb felhozatallal elkápráztatni a szabadtéri mozizásra vágyókat. A tavaly megszokott módon szuper filmekben és popcornban nem lesz hiány, de kibővített nézőtér, jóval nagyobb VIP szekció és számos meglepetés is várja minden héten a nézőket.

prae.hu

„Azt ismered, hogy egy pasi leesik az ötvenedikről? Ahogy zuhan lefelé, azzal nyugtatja magát: Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Eddig minden rendben. Tudod, nem a zuhanás számít, a leérkezés.”

A gyűlölet

A Budapest Rooftop Cinema első estéjén, május 15-én Mathieu Kassovitz filmjét, A gyűlöletet vetíti. A film nemcsak áttörést hozott Vincent Casselnek, de Aranypálma jelölést Mathieu Kassovitz-nak, aki megkapta Cannes-ban a legjobb rendezőnek járó díjat, sőt, 1995-ben besöpörte az év felfedezettjének járó Európa Filmdíjat és a legjobb filmnek járó Ceasar-díjat is.

A mára már kultikus státuszba jutott film önmagában is megéri a figyelmet – a meglepetések kedvéért azonban mindenképpen érdemes
május 15-én a Corvintetőre látogatni, és a Budapest Rooftop Cinema és A gyűlölet társaságában tölteni az estét.

Az esemény facebook oldala.

Időpont: 2015. május 15., péntek
Helyszín: Corvintető tetőterasz (Budapest VIII., Blaha Lujza tér 1-2., bejárat a Somogyi Béla utca felől)
Kapunyitás: 18:30
Filmkezdés: amikor sötét lesz, 20:45 és 21:15 között
A vetítés előtt különleges meglepetés performance.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Luca Guadagnino: Challengers
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

[ESCAPE] – A Donkihóte-projekt az Örkény István Színház és a Városmajori Szabadtéri Színpad közös produkciójában
Platon Karataev: Napkötöző
Bartók György szerzői estje a Fugában


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés