bezár
 

irodalom

2015. 05. 10.
Várják a jelentkezéseket a 43. Tokaji Írótáborba
43. Tokaji Írótábor, 2015. augusztus 12-14.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Várják a jelentkezéseket a 43. Tokaji Írótáborba Nemzeti kultúra és mítosz a globális átalakulás korszakában címmel hirdetik meg a szervezők a 43. Tokaji Írótábort. A tanácskozásra 2015. augusztus 12-14. között kerül sor.

A Tokaji Írótábor elnöksége meghirdeti a soron következő, 43. írótábori tanácskozást. Ezúttal arra kérdeznek rá, hogy milyen hatással van a globális átalakulás és a legújabb kori népvándorlás például a magyar nemzet kulturális gyökereire, öntudatára, önismeretére? Hogyan őrizhető meg egy nép identitása, nyelve és kultúrája, hagyományai és szokásai az elektronikus ipari forradalom és a határokat nem ismerő gazdaságszervezési gyakorlat korszakában, a globális tudatipar (vagy médiaipar) termékeinek áradatában?

prae.hu

Ezt a témát az irodalom, a néprajz, a történettudomány, az antropológia stb. szemszögéből, társadalmi és lélektani szempontból vizsgálja az idei tanácskozás, a téma legjobb ismerőinek, neves előadóknak, tudósoknak a bevonásával.

A tanácskozás helyszíne a Tokaji Ferenc Gimnázium és Kollégium. A hagyományok szerint a Tokaji Esték sorozatban alkotóműhelyek, folyóiratok bemutatkozása, felolvasó est, kiállítás, hangverseny és minőségi tokaji borok kóstolója várja a résztvevőket.

A táborba való jelentkezést postai úton a 4220 Hajdúböszörmény, Mester utca 17. A/2. vagy elektronikus úton a tokaji.irotabor@gmail.com címre várják Papp-Für János, a Tokaji Írótábor titkára nevére. A jelentkezési űrlap 2014. május 6.-július 22. között a honlapon is elérhető: www.tokajiirotabor.hu. Érdeklődni lehet a következő telefonszámokon: 06-30-8143799, vagy a 06-70-3561577.

Forrás: a Tokaji Írótábor Elnökségének közleménye.

 

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kritika Nagy Gabriella Elviszlek Amerikába című regényéről
irodalom

Tóth Júlia Éva volt a Kötetlenül sorozat vendége
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?

Más művészeti ágakról

színház

Egy tökéletes nap Szenteczki Zita rendezésében a Hatszín Teátrumban
Bartók György szerzői estje a Fugában
Az Elérhetetlen című kötet bemutatójáról


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés