bezár
 

építészet

2009. 01. 21.
Uniós építészeti díjra jelölték a győri építész műteremházat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A győri Széchenyi István Egyetem építész műteremháza is szerepel az Európai Unió idei "kortárs építészetért díjra" jelölt alkotások listáján. A 340 munkát tartalmazó listát a barcelonai Mies van der Rohe alapítvány tette közzé - mondta Winkler Csaba kommunikációs titkár.

prae.hu

Tájékoztatása szerint a győri egyetem építészképzésének tavaly óta helyet adó épületet Bodrossy Attila és Czigány Tamás, az intézmény vezető oktatói tervezték. Az egykori kompresszorházból átalakított műteremház földszintjén kiállítóterem nyílt. Az első emeleten kaptak helyet az építész tanszékek, a felső szinten pedig műtermet rendeztek be, ahol a tervezőasztaloknál egyidejűleg 85 építészjelölt hallgató dolgozhat.
    
Winkler Csaba kitért arra, hogy hét magyar tervezőiroda alkotása került a listára. A díj magyarországi nevezettjeinek kiválasztására az alapítvány Finta Sándor építészt, a Kortárs  Építészeti Központ elnökét kérte fel.

A Ludwig Mies van der Rohe-ról elnevezett díj az Európai Unió kortárs építészeti díja, amely az unió és a barcelonai székhelyű Mies van der Rohe Alapítvány támogatásával jött létre 1988-ban. A kétévente odaítélt díjjal az európai építész-szakma együttműködésére, az új építészeti koncepciók és technológiák fejlődésére kívánja felhívni a figyelmet az unió. 
     
A zsűri két munkát díjaz, amelyek különleges, egyedi koncepciót, technikai megoldásokat és szerkesztést alkalmaztak.
nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Interjú Merényi Dáviddal
építészet

Beszámoló a 18. Velencei Építészeti Biennáléról
építészet

A végeredmény nem feltétlenül építészeti, hanem társadalmi kérdés is

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés