bezár
 

film

2009. 01. 21.
Magyar filmek a trieszti filmfesztiválon
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Több magyar alkotás, köztük Mundruczó Kornél Delta című filmje is részt vesz a 20. alkalommal megrendezett trieszti filmfesztiválon - közölte a Magyar Filmunió.

prae.hu

A trieszti filmfesztivál 150 mozgókép olaszországi premierjének, valamint gazdag szakmai programoknak ad helyet a napokban. Mundruczó Kornél Delta című filmje a játékfilmversenybe kapott meghívást, a magyar rendező személyesen mutatta be legutóbbi filmjét a trieszti fesztivál közönségének - közölte Papp Csaba Zoltán, a filmunió munkatársa.
    
Beszámolt arról, hogy Enyedi Ildikó Első szerelem és Béres Dániel Malter című munkája a rövidfilmek között indul. Salamon András dokumentumfilmje, a Meséld el  szintén a versenyprogramba kapott meghívást. Szecsanov Martin Lopott ritmus című kísérleti kisjátékfilmje, mely a hip-hop kialakulásának meglepő történetét mutatja, be az információs programban látható Triesztben.
    
Mészáros Márta az Eastweek - Új Tehetségek és Nagy Mesterek elnevezésű, a térség filmművészeti egyetemeinek részvételével megrendezett mesterkurzuson tartott előadást a közép-kelet európai filmrendezőnőkről. A szakmai találkozó keretében bemutatták Szabó István és Jirí Menzel közös portréfilmjét, a Rendezők cérnaszálon című dokumentumfilmet, melyet Újvári Judit rendezett.
    
A közlés szerint Muhi András, az Inforg Stúdió alapító-igazgatója a csütörtökön véget érő 20. trieszti filmfesztivál zsűrijébe kapott meghívást.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Lichter Péter: Frankenstein eksztázisa – A found footage filmek és videóesszék formavilága
Csáki László: Kék Pelikan
A 74. Berlini Nemzetközi Filmfesztivál

Más művészeti ágakról

Platon Karataev: Napkötöző
színház

Interjú Pálffy Tibor színésszel külső-belső tényezőkről, színházi igazságról, és szerepről


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés