bezár
 

film

2009. 01. 20.
Filmszemle - vidéken is rendeznek programokat
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A 40. Magyar Filmszemléhez kapcsolódva idén is több vidéki városban rendeznek programokat, filmvetítéseket: a szemle-kocsi ezúttal hat városba viszi el a legújabb magyar filmeket.

prae.hu

A filmszemle sajtóirodájának hétfői közlése szerint Kiskunfélegyházán, Algyőn, Pápán, Keszthelyen, Fóton és Szombathelyen tartanak idén szemlenapot.
    
"Reméljük, hogy a bezárt mozik korában sikerül a filmnézés közösségi élményét újra megidézni" - idézi a közlemény Székely Orsolya rendező-producert, aki a vidéki programok kezdeményezője. 
    
Kiskunfélegyházán vállalták, hogy a magyar kultúra napján, január 22-én vetítésekkel nyitják a jubileumi szemleprogramot. A helyi médiaszakos tanulók filmjeivel kezdődő rendezvényen kiállítás is nyílik  a vágók doyenje, Morell Mihály műveiből és levetítik a róla készült portréfilmet is.
    
A vidéki szemleprogram szerkesztésében kiemelt helyet kaptak a kísérleti- és kisjátékfilmek, valamint a dokumentumfilmek. Szombathelyen Jordán Tamás a házigazdája a Weöres Sándor Színházban tartandó, VERS, FILM-VERS című estnek, ahol levetítik Ragályi Elemér Megyünk a Semmibe és Zsigmond Dezső Napraforgók című filmjét is. A játékfilmes mezőnyt itt Ferenczi Gábor A barátkozás lehetőségei című, a tévéfilmes kategóriába nevezett műve képviseli. 
    
Keszthelyen a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóié lesz a főszerep. Más helyszínek mellett itt is levetítik Hajdú Eszter A fideszes zsidó, a nemzeti érzés nélküli anya és a mediáció című dokumentumfilmjét. Több városban látható lesz például Gyarmathy Lívia Kishalak  Nagyhalak című alkotása, Konecsny Emőke Gogo & George című dokumentumfilmje, Kormos Ildikó A porrá tört bogár című természetfilmje és Can Togay Vonat című kisjátékfilmje is. 
    
Fóton a városi könyvtárban erdélyi festőket mutatnak be, Algyőn és Pápán Herendi Gábor Valami Amerika 2 című filmje zárja a vidéki szemlés programot.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Sírtunk Cannes-ban az Un Certain Regard izlandi nyitófilmjén
Luke Korem és Simon Verhoeven Milli Vanilli – Az évszázad botránya című filmjeiről
Alex Garland: Polgárháború
Hajdu Szabolcs: Kálmán-nap

Más művészeti ágakról

art&design

Vetlényi Zsolt FOLYÓÍRÁS című kiállításának kritikai szemléje
Bemutatták Sárkány Tímea első, Boszorkányok nyara című verseskötetét


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés