bezár
 

irodalom

2015. 05. 02.
Agota Kristof Trilógiája az Y-generáció következő estjén
2015. május 4., hétfő, 18h, Petőfi Irodalmi Múzeum, 1053 Budapest, Károlyi utca 16.
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Agota Kristof Trilógiája az Y-generáció következő estjén A megszokottól eltérő időpontban, 2015. május 4-én, hétfőn 18 órakor lesz az Y-generáció programsorozat következő estje a Petőfi Irodalmi Múzeumban. Fenyő D. György, Krusovszky Dénes, Mészáros Márton és Visy Beatrix beszélgetnek az érdeklődőkkel Agota Kristof Trilógiájáról.

Trilógia„Tizenegykor elindulunk. Mi visszük a deszkákat. Apánk nem visz semmit. Csak arra kérjük, hogy ne csapjon zajt. A határhoz érünk. Azt mondjuk Apánknak, hogy feküdjön le a nagy fa mögé, és ne moccanjon. Kisvártatva két járőr halad el alig néhány méternyire tőlünk. Beszélgetnek. […] Az őrjárat eltávolodik. Azt mondjuk: – Rajta, Apa! Húsz percünk van a következő őrjáratig. Apa hóna alá veszi a két deszkát, odamegy a drótakadályhoz, az egyiket nekitámasztja, felmászik. Hasra fekszünk, a nagy fa mögött, befogjuk a fülünket, kitátjuk a szánkat. Robbanás. A szögesdróthoz futunk a két másik deszkával meg a vászonzacskóval. Apánk a második akadály előtt fekszik. Igen, át lehet jutni a határon: valakit előre kell küldeni. Egyikünk a vászonzacskóval a kezében, Apánk nyomaiba és holttestére lépve átmegy a másik országba. Másikunk marad, visszamegy Nagyanya házába.”

„Már annyi könyvre írták, hogy zseniális, megrázó, letehetetlen, katartikus, hogy félve írom le Agota Kristof Trilógiájáról, hogy ez bizony zseniális, megrázó, letehetetlen és katartikus. Mert az.” (Boros Ágota, olvassbele.com)

Az eseményhez itt lehet csatlakozni a facebookon.

prae.hu

nyomtat

Szerzők

-- PRAE.HU --

A prae.hu művészeti portál 2006 óta jelenik meg, naponta friss művészeti hírekkel, tudósításokkal, és elemzésekkel, interjúkkal. Hat művészeti ág (irodalom, art&design, építészet, színház, zene, film) mellett gyerekrovata is van.


További írások a rovatból

Bemutatták Nyerges Gábor Ádám Vasgyúrók című kötetét
Bemutatták Charles Bukowski A város legszebb nője című novelláskötetét
Mi köze mindehhez Nádas Péternek?
Bemutatták Locker Dávid: Beszédkényszer című verseskötetét

Más művészeti ágakról

Gimesi Dóra: Amikor mesélni kezdtek a fák
Platon Karataev: Napkötöző
Kritika a Das Rheingold és a Die Walküre előadásairól a Wagner-Napokon


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés