bezár
 

építészet

2015. 04. 29.
300 millió fővárosi rekonstrukciókra
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
Budapest Főváros Közgyűlése szerdán egyhangúlag döntött arról, hogy háromszázmillió forintos pályázati keretből támogatni kívánja a főváros városképét meghatározó építészeti értékek rekonstrukcióját.

A Műemléki Keret 2015 című pályázati támogatás célja a főváros városképét meghatározó épített értékek megmentése, azok felújítása, restaurálásának segítése, az eredeti részek felújítása, visszaállítása - olvasható az előterjesztésben.
    

prae.hu

A kiíró a 2015. évi pályázatával hangsúlyozottan támogatni kívánja a főútvonalak mentén lévő épületek földszinti sávjának rendbetételét. Ennek megfelelően az üzletportálok épületenként történő egységesítése, eredeti állapot szerinti átalakítása, a reklámhordozók adott területre vonatkozó szabályoknak és az örökségvédelmi szempontoknak megfelelő kialakítása, az eredeti homlokzat-architektúra helyreállítása mind támogatható lesz.
    

A pályázatra kizárólag az örökségvédelem alatt álló épületek tulajdonosai és jogszerű használói nyújthatnak be igényt, még meg nem valósult munkákkal.
    

A pályázat elbírálása során előnyt élvez az a pályázó, aki a felhívásban meghatározott főútvonalak mentén lévő egyes épületek teljes földszinti sávjának felújítását vállalja a portálok, reklámhordozók és a homlokzat-architektúra együttes rendbetételével. Szintén előny, ha a pályázó műemléki védettségű épület közterületről látható homlokzatának teljes felújításához vagy műemléki védettségű közintézmények látogatható tereiben az épület részét képező belsőépítészeti, iparművészeti, képzőművészeti értékek felújításához kér támogatást. Magántulajdonban lévő épület felújítása és a megpályázott munka költségeiből nagyobb arányú önrész vállalása is előnyt jelenthet a pályázatok mezőnyében.
    

A támogatás utófinanszírozott, ezért a Közgyűlés döntése alapján a nyertesek a 2015. évi pályázat keretében kapott támogatást a szerződésben vállalt feladataik teljesítését követően egy összegben kapják meg.
    

A kiírás a Budapest Portálon és a Főpolgármesteri Hivatal ügyfélszolgálati irodáján kerül kihirdetésre.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

építészet

Hiány és emlékezet című Breuer Marcell emlékkiállítás Pécsett
építészet

Az építészet mint idea és realitás a 80-as évek Magyarországán
építészet

Interjú Filip Rybkowskival

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Bartók György szerzői estje a Fugában
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége
Kertész Edina: A fotográfuslány – könyvbemutató


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés