bezár
 

zene

2015. 04. 28.
A vidéki zenei életet vizsgálja a Cseh Tamás Programiroda kutatása
Tartalom értékelése (0 vélemény alapján):
A vidéki zenei élet helyzetét vizsgáló kutatást indít a Cseh Tamás Programiroda, a kezdeményezés célja, hogy a jövőben több és a mostaninál sikeresebb élő zenei koncertet lehessen szervezni Magyarországon - áll a szervezet MTI-hez eljutatott keddi közleményében.

A felmérés várhatóan több ezer zeneipari szakember és zenész bevonásával, a Cseh Tamás Program keretében fog megvalósulni. A program vezetői úgy vélik, a kutatás eredményei hozzá fognak tudni járulni a vidéki koncertek számának növekedéséhez, és ennek következtében a jogdíjbevételek emelkedéséhez is. Emellett a felmérés a könnyűzene támogatására szánt pályázati pénzek hatékonyabb felhasználásában is segítséget nyújthat.
    

prae.hu

"A vidéki zenei élet kezd eltűnni, folyamatosan csökken a koncertek száma, a szórakozóhelyeken egyre ritkábban hallani élő zenét. Ez azért szomorú, mert a zenének - főleg vidéken - óriási közösségszervező ereje van." - idézi a közlemény Sápi Zsófit, a Cseh Tamás Programiroda igazgatóját.
    

A kezdeményezés első lépéseként a szervezők egy budapesti és egy debreceni workshopot szerveznek, ahol a vidéki és országos zenei élet képviselői kifejthetik javaslataikat és észrevételeiket. A zeneipar különböző csoportjait képviselő meghívottak közreműködésével kérdőívet állítanak össze, amelyet a kutatás vezetői több ezer érintetthez kívánnak eljuttatni.
    

"Minden olyan érintett véleményére kíváncsiak vagyunk, akiknek konkrét javaslata van. Ahogy a többi szakértőtől, tőlük is azt kérdezzük, mit lehetne tenni annak érdekében, hogy több élő zene és több színvonalas koncert legyen Magyarországon" - idézi a közlemény Sápi Zsófit, aki szerint a szervezők kiemelt figyelmet szeretnének fordítani a zenei élet "főszereplőinek", vagyis a zenészek, menedzsereket és zenetanárok, valamint az iskolai próbatermeket fenntartó pedagógusok megszólítására.
    

A kutatást és a helyzetelemző műhelyszemináriumokat a Cseh Tamás Programiroda az Artisjus Magyar Szerzői Jogvédő Iroda Egyesülettel, valamint a Magyar Professzionális Rendezvénytechnikai Társaság Egyesülettel és a Hangszeresek Országos Szövetségével közösen bonyolítja, azonban további zeneipari civilszervezetek csatlakozását is várják.
    

A konzultációs folyamatba egy interneten található regisztrációs kérdőívvel (www.surveymonkey.com/s/CsTP_reg) lehet bekapcsolódni - olvasható a közleményben.

nyomtat

Szerzők

-- MTI/PRAE --

MTI


További írások a rovatból

Platon Karataev: Napkötöző – négy szám
Nils Frahm: Day
Simon Géza Gábor: A magyar jazztörténet ösvényein. A magyar jazztörténeti kutatás hatvanöt esztendeje 1958–2023

Más művészeti ágakról

színház

A MáSzínház KÖT-EL-ÉK – „Okos lány, túlteszi magát rajta!” előadásáról
Michael Sarnoski: Hang nélkül – Első nap
irodalom

Hajdu Levente volt a Kötetlenül sorozat vendége


bezár
Regisztráció


bezár
Bejelentkezés